Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Na meču treće lige Australije Viktorije između Belih Orlova i Nort Sanšajna desio se incident u kome su albanski navijači napali srpske.

U Australiji je dozvoljeno prisustvo gledalaca na mečevima, susret je završen rezultatom 3:3, a ostao je u senci onog što se dešavalo na tribinama.

U napadu navijača je jedan mladić teže povređen među simpatizerima srpskog kluba, dok je još nekoliko njih lakše povređeno, a načinjena je i značajna materijalna šteta na klupskom parkingu.

PROČITAJTE JOŠ

U više navrata su pristalice Nort Sanpajna provocirale skandiranjem “Kosovo je Albanija”, kao i drugim parolama i uvredama. Tokom utakmice, navodi se, navijači Belih Orlova nisu nasedali na provokacije i izbegnuti su veći incidenti.

Po završetku meča usledila je razmena uvreda, a onda su Albanci kamenjem gađali sektor na kome su bili srpski navijači.

„Momak je na trenutak izgubio vid i bio je očigledno uzdrman od velikog kamena, koji ga je pogodio u glavu. Odveli smo ga da mu se ukaže pomoć, on se na sreću uspešno oporavlja“, rekao je „Vestima“ predsednik Orlova Dalibor Šaula.

Uprava Belih Orlova je predosetila da bi moglo da dođe do incidenta, pa je kontaktirala rivala i pre susreta.

„Želeli smo da budemo sigurni da će oni komunicirati sa njihovim navijačima i da će im skrenuti pažnju na ponašanje. Takođe smo kontaktirali policiju i upozorili ih da bi ovo mogla da bude utakmica visokog rizika. Iz tog razloga smo angažovali tri puta više redara nego na drugim utakmicama“, rekao je Šaula.

Navijači su bili fizički odvojeni, pa su gosti i prvi mogli da napuste stadion da bi se izbegli incidenti posle susreta.

„Preduzeli smo apsolutno sve mere predostrožnosti, ali očigledno je da neke ljude i dalje treba obrazovati i naučiti da takvo antisocijalno ponašanje jednostavno ne može više da prođe. Ovo je jedina utakmica visokog rizika koju imamo ove sezone, jer svi ostali rivali i njihovi navijači poštuju svoje suparnike“, uperio je prst Šaula ka Nort Sanšajnu.

Policija je bila na licu meča, napravila je izveštaj i očekuje se drakonska kazna za Nort Sanšajt, jer je sve došlo i do FS Viktorije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar