navijači PSŽ tokom meča sa Beveronom EPA-EFE/IAN LANGSDON

Predsedik Nacionalnog udruženja profesionalnih sportskih liga (ANLSP), Patrik Volf, osudio je pristalice PSŽ, koje nisu poštovale zdravstvene mere tokom prijateljskog meča u petak protiv Beverena (7:0).

ANLSP koja okuplja fudbal, ragbi, rukomet, odbojku, košarku i biciklizam, u saopštenju za javnost irazila je žaljenje zbog poteza navijača PSŽ koji nisu uopšte poštovali zdravstvena pravila. Iako se na stadionu našlo oko 5.000 gledaaca, nije bilo minimalnog socijalnog distanciranja, niti su svi nosili zaštitne maske.

PROČITAJTE JOŠ

„Ultrasi PSŽ pucali su sebi i u stopalo svim francuskim profesionalnim sportovima. Ako su zaljubljeni u svoj klub, kako kažu, u šta želim da verujem, očekujem da budu odgovorni i pokažu solidarnost tokom ove faze kako bi imali maksimalnu šansu u septembru da nastavimo takmičenja pred punim tribinama“, rekao je Volf za „Lekip“.

Vlasti su primetile neodogovornost Parižana.

„Problem je u tome što pristalice PSŽ vrše pritisak na raspored. Već nedeljama radimo na tome da svi sportovi od septembra ponovu počnu sa tribinama otvorenim za gledaoce. Nalazimo se u fazi testiranja. Do 5. avgusta mora da se donese odluka kako bi sve federacije i lige mogle da počnu s prodajom pretplatnih karta i osiguranjema kalendara takmičenja. Ovaj posao će početi samo ako se poštuju sva pravila. Ultrasi mora da znaju koje negativne finansijske posledice za klubove može da izazove njihovo ponašanje. Mora da shvate da nisu jedini na svetu.“

Volf kaže da bi klubovi čiji se navijači ponašaju neodogovorno mogli da snose velike posledice.

„Možda će PSŽ igrati bez publike. Nema razloga da posledice trpe svi drugi sportovi i fudbalski klubovi. Svi smo bili mladi i radili stvari iz strasti koje nisu uvek bile razumne. Svako može da pogreši. Zamolio bih ih da pokažu da im je krivo i to će biti dovoljno. Nije im u interesu da godinu dana gledaju svoje ljubimce samo na TV ekranima, a svi želimo da osvoje Ligu šampiona“, završio je Volf.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar