Foto: Screenshot Instagram Partizan.net

Grupi od dvanaest navijača beogradskih crno-belih, među kojima su i četiri devojke, zabranjen je ulazak u Moldaviju u koju su se uputili da bi pratili meč Partizana i moldavskog Šerifa. Sada je epilog drame poražavajući.

Meč je na programu u četvrtak od 21h, a ova grupa partizanovaca uputila se nekoliko dana pre važnog evropskog meča da bi obišli Kišinjev. Podsećamo, UEFA je predstojeći meč pomerila iz Tiraspolja u Kišinjev upravo iz razloga što je oblast Pridnestrovlje u kojoj se Šerif nalazi blizu granice sa Ukrajinom.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, kada su sleteli u prestonicu Moldavije počeli su problemi. Kako su prišli pasoškoj kontroli jednog po jednog srpskog državljanina policija je odvojila u stranu i od njih su zahtevali da tu sačekaju. Nakon sat vremena čekanja objašnjeno im je da ne mogu da uđu u zemlju zbog trenutne situacije u državi i zato što su Srbi, koji su trenutno izgleda nepoželjni u Moldaviji, kao i da će istu morati da napuste. Situacija nije bila razrešena do jutra, čekanje i razgovori su trajali četiri sata, reagovao je FK Partizan, kao i FK Šerif, čak se i predsednik moldavskog kluba trudi da obezbedi garancije za ulazak partizanovaca, ali ništa nije moglo da odobrovolji moldavsku policiju da dozvoli ulazak grupi navijača.

Epilog je najgori mogući. Cele noći su navijači pokušavali da reše situaciju, a onda je deo deportovanih navijača morao da prvim jutarnjim letom napusti Moldaviju. Kupili su karte o sopstvenom trošku po paprenim cenama i napustili Moldaviju.

Dva sata nakon ponoći je svima uručena zvanična zabrana ulaska, pa je nakon konsultacija sa konzulom i ambasadorom u Rumuniji odlučeno da se više ne čeka na pomoć koja nije stigla. Drugi deo navijača će napustiti Moldaviju posle 14.00 letom za Bukurešt, takođe o sopstvenom trošku.

BONUS VIDEO Petrić: Nekada se pomagalo Partizanu, sada se pomaže Zvezdi, nisam slep da to ne vidim

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare