Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Britanska vlada razmatra opciju da dozvoli prisustvo svega do 500 navijača na sportskim događajima, ukoliko dođe do širenja epidemije koronavirusa.

Rukovodeći organi u pojedinim sportovima pozvani su na sastanak koji će se održati u ponedeljak 9. marta na kojem će se razmatrati dalje mere, kao i plan šta bi se radilo u slučaju da dođe do pogoršanja situacije.

Stav vlade je da i dalje nema potrebe za zabranom masovnih okupljanja, ali je njihova pozicija podložna stalnim proverama, tako da su u slučaju da dođe do problema, rukovodiocima liga i takmičenja predočene mogućnosti da dođe do ograničenja broja posetilaca sportskim borilištima.

Prektično, pominje se brojka od maksimalno 500 gledalaca, što znači da bi kapacitet recimo „Old Traforda“ u Mančesteru bio popunjen na manje od jednog procenta.

PROČITAJTE JOŠ:

FA Engleske, Premijer liga i EFL su prošle nedelje održali sastanak na kojem su razmatrali mogućnost zatvaranja sportskih borilišta i igranja mečeva iza zatvorenih vrata, a slična je situacija i u drugim sportovima.

Neki, poput ragbija su teže pogođeni i zbog straha od širenja virusa otkazane su brojne utakmice poput gostovanja engleskog tima u Italiji.