Podeli
Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Navijači Borusije iz Menhengladbaha pokrenuli su akciju nabavki 8.000 kartonskih maketa kako bi time popunili deo tribina od 9. maja, kada se očekuje nastavak sezone u Bundesligi.

Kako je odluka čelnika lige i nemačkih vlasti da se igra bez prisustva publike, navijači popularnog “Menša” došli su na ideju kako da pomognu fudbalerima.

Vlasnici sezonskih karata, njih 8.000 rešili su da naruče kartonske makete sa svojim likovima u prirodnoj veličini, koje će biti postavljene na sedištima.

Svaki od njih će se odreći 19 evra, deo od 2,5 evra ići na račun zdravstvenih ustanova, a veći deo kao pomoć klubu.

“Ljudi kod kojih naručujemo makete su zatrpani narudžbinama. Jedva uspevaju da nam izađu u susret, imaćemo problem da ih sve instaliramo. Ipak, svi smo oduševljeni podrškom koju smo dobili za ovu akciju”, izjavio je predstavnik navijačke grupe Borusije Menhengladbah, Tomas Vajman.

PROČITAJTE JOŠ:

Preporuka je da na svakom od mečeva, koji će biti igrani bez prisustva publike, bude maksimalno 213 lica, zajedno sa igračima, osobljem kluba, zdravstvenim radnicima, sudijama i novinarima.

Borusija je do prekida sezone igrala veoima dobro i nalazi se na četvrtom mestu tabele Bundeslige, imaju šest bodova manje od vodećeg Bajerna.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar