Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Pomalo neočekivano, u poslednjih nedelju dana glavna tema među ljubiteljima sporta jeste sukob između dve legende, Lebrona Džejmsa i Zlatana Ibrahimovića.

PROČITAJTE JOŠ...

Zlatan je krajem februara u intervjuu datom zvaničnom sajtu UEFA i kanalu „Discovery+“ poručio Džejmsu da bi trebalo da prestane da se bavi politikom i radi ono što najbolje zna:

„Radi ono u čemu si najbolji. U bilo kom vrstu posla. Ja igram fudbal jer sam najbolji u igranju fudbala, nisam političar. Da sam hteo da budem političar, to bih i radio. Ovo je prva greška poznatih ličnosti kada postanu poznati i steknu određeni status. Za mene je bolje izbegavati određene teme, bolje je da radite ono u čemu ste najbolji, u suprotnom to ne izgleda dobro“, rekao je Ibrahimović.

Na tu njegovu izjavu Džejms nije ostao nem, pa je uzvratio:

“Ne postoji način na koji bih ikada mogao da se držim samo sporta jer razumem ovu pozornicu i snagu mog glasa. Možete da pitate Rene Montgomeri da li sam trebao samo da ćutim i da driblam, videli smo da je deo grupe koja poseduje ‘San Atlante’. Smešno je što je to rekao, jer mislim da je to bilo tokom 2018. godine, da je on isti čovek koji je rekao kada je bio u Švedskoj i pričao o istim stvarima jer njegovo prezime nije bilo određeno prezime (tipično švedsko prim. aut.), da se osećao da je to kao rasizam kada je bio van terena. Da li je tako? Rekao je to, zar ne? Mislim da je to rekao. Priča vam sada edukovan um. Ja sam zapravo loš čovek za napad, jer ja uradim moj domaći zadatak”, rekao je Lebron.

Ibrahimović je jednom od najboljih košarkaša svih vremena odgovorio na konferenciji za medije pred muzički festival Sanremo, gde će biti jedan od voditelja:

„Sportisti ujedinjuju svet, političari ga razdvajaju. Naša uloga je da ujedinimo sve radeći ono u čemu smo najbolji. Sportisti bi trebalo da budu sportisti, a politikom bi trebalo da se bave političari.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar