Foto: EPA-EFE/Tim Keeton

Bira između Engleske i MLS lige.

Džesi Lingard, doskorašnji fudbaler Mančester junajteda, definitivno će napustiti ekipu sa Old Traforda, a jedino pitanje koje se postavlja jeste – gde će reprezentativno krilo Engleske nastaviti karijeru.

PROČITAJTE JOŠ...

Lingard je za mlađe kaegorije Mančester junajteda igrao od 2000. do 2011. godine, nakon čega je postao deo prvog tima. Ipak, u godinama koje su sledile išao je na pozajmice u Lester, Birmingem, Brajton, Derbi Kauti, te Vest Hem, a nakon što je uprava kluba donela odluku da ne produži ugovor, saradnja dve strane je okončana, pa je momak rođen u decembru 1992. godine u Voringtonu odlučio da karijeru nastavi na drugom mestu.

Jedino pitanje je – gde?

Prva opcija je ostanak u Premijer ligi. Vest Hem bi voleo da se Lingard vrati među „čekićare“, pogotovo jer je odigrao fantastično u vreme kada je kao pozajmljen igrač Junajteda nastupao za ovaj klub (devet golova na 16 utakmica, proglašen bio za igrača meseca Premijer lige), svoju šansu iz prikrajka čeka Everton, a ne bi trebalo isključiti ni Njukasl, koji je zasad neobično „tih“, kada je u pitanju jačanje igračkog kadra za narednu sezonu.

Druga opcija je na prvi pogled manje atraktivna, ali…

Kako prenosi portal ESPN, Lingard bi trebalo da otputuje u Sjedinjene Američke Države kako bi u direktnim pregovorima čuo šta mu nude klubovi iz ove lige koji su pokazali interesovanje, a koji su, navodno, spremni da mu daju traženih 150.000 funti nedeljno, koliko traži.

Jedini razlog iz kog, navodno, Lingard nije rad da momentalno preseče i parafira ugovor sa nekim od klubova iz Amerike je nepoznanica kako će na to reagovati selektor Engleke Garet Sautgejt, s obzirom na to da je razlika u kvalitetu engleskog i fudbala u SAD ogromna, a Svetsko prvenstvo u Kataru je za šest meseci.

BONUS VIDEO Novak Đoković: Kamo sreće da su i na državnim kanalima tako dobre vesti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar