Vladan Milić Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs, Peter Muller / ImageSource / Profimedia, Alan Brooke / ImageSource / Profimedia

Ružne scene i prepucavanja u srpskom fudbalu često ne zaobilaze ni niže lige, samo su tamo manje vidljivi.

U nedelju je odigrana utakmica fudbalskog kluba Napredak iz Svračkovaca i Zadrugara iz Donje Trepče.

PROČITAJTE JOŠ:

Tačnije, ako je verovati ljudima iz Napretka, odigrana su tri minuta, kada su igrači tog tima dobili dva crvena kartona.

„Nedelja je bio još jedan dan kada je fudbal umro. Igrali smo meč protiv FK Zadrugar iz Trepče. Cela 3 minuta. Po direktivi Vladana Milića (funkcionera FK Zadrugar i zamenika gradonačelnika Čačka), sudije Đedović Srđan, Radović Marko, Tajsić Jovan, na čelu sa delegatom Vulić Slobodanom, uspeli su da unište ono malo dobrog što je ostalo u nižem rangu takmičenja“, navode u saopštenju iz Napretka.

Dodaju i da su spomenuti svakom čoveku ubili želju da igra fudbal, makar i amaterski.

„Nezapamćeno je da u drugom minutu utakmice bude priznat gol zbog ofsajda koji se video iz susednog sela i da sudija zbog negodovanja dodeli našem timu 2 crvena kartona?! Nakon toga više nije imalo smisla nastavljati meč. Čestitke momcima iz FK Zadrugar koji su se svi do jednog i sami postideli zbog celokupne situacije“, navode dalje iz svračkovačkog Napretka.

Tvrde i da je novac za Zadrugar došao od Milića, kao i da „nas je ova vlast na to navikla“.

Bilo je i onih koji su u komentarima nastavili da se raspravljaju tvrdeći da „pesnica u glavu i pljuvanje sudije nisu negodovanje“, ističući da postoje i video zapisi celog incidenta.

„Bot mašinerija radi punom parom. A ako nam pošalješ snimak ‘udaranja pesnicom u glavu’ istog trenutka šaljemo izvinjenje ‘gospodi’. Poslali bi pozdrav, ali nije za svakog. Uživajte u sendviču“, kažu iz Napretka.

Čitav skandal se samo nadovezao na informaciju da je fudbalska utakmica Pčinjske okružne lige između Mineralca i Radničkog odigrana šestog novembra dobila krvav epilog.

Tamo je mušnjarac iz Vranjske Banje napao pomoćne sudije sa svojim sinovima i tukao ih drškom od sekire.

Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ kaže da ovakve stvari obesmišljavaju niželigaška takmičenja.

„Sve lige ispod zonskog nivoa takmičenja treba pogasiti, to je uzaludno trošenje novca, nasilje i praseća brigada“, rekao je Poledica.

BONUS VIDEO: Katar 2022 Lična karta – Sergej Milinković Savić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar