Foto: EPA-EFE/CESARE ABBATE

Napoli je uspeo da zabeleži trijumf nad Torinom od 2:1 (1:0) u 26. kolu Serije A, uz dosta oscilacija u igri. Golove za domaće postigli su Manolas i Di Lorenco, dok je utešni pogodak za "bikove" delo Edere.

Napoli ne odustaje od mesta koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone. Do 11. pobede u Seriji A stigli su, možda i teže nego što se očekivalo, ali pobedi se u zube ne gleda.

Krenulo je dobro po tim iz Napulja, a terensku inicijativu krunisao je Grk Kostas Manolas, koji je glavom zakucao loptu u mrežu, nakon centaršuta Lorenca Insinjea. Igrao se 19. minut. Upravo se sa tim jednim pogotkom na „San Paolu“ otišlo na odmor.

PROČITAJTE JOŠ

Nastavak je doneo zatišje, ali mreže do kraja ipak nisu mirovale. Zatresle su se još dva puta. Po jednom na obe strane. Prednost Napolija duplirao je Di Lorenco u 82. minutu, u ulozi asistenta ovoga puta bio je Dris Mertens. Ipak, nadu Torinu vratio je Simone Edera, golom u prvom minutu sudijske nadoknade.

Nakon ovog trijumfa Napolitanci, za koje je svih 90 minuta odigrao Nikola Maksimović, imaju 39 bodova i zauzimaju šesto mesto na tabeli, dok četvrtoplasirana Atalanta ima 45 i nalazi se na mestu koje iduće sezone vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

S druge strane, u redovima Torina, takođe ceo meč, odigrao je još jedan srpski reprezentativac Saša Lukić.

Serija A 26. kolo:

Subota:

Lacio – Bolonja 2:0 (2:0)

(Alberto 18, Korea 21)

Napoli – Torino 2:1 (1:0)

(Manolas 19, Di Lorenco 82, Edera 91)

Ponedeljak:

Sampdorija – Verona 20.45

Odloženo za 13. mart:

Juventus – Inter

Milan – Đenoa

Udineze – Fiorentina

Parma – SPAL

Sasuolo – Breša

Foto: Printscreen