korona italija
Foto: EPA-EFE/EMANUELE PENNACCHIO

Pet utakmica 26. kola Serije A je odloženo za 13. maj, glasi odluka koju je donelo rukovodstvo lige u saradnji sa vlastima.

U subotu je trebalo da budu odigrani mečevi između Juventusa i Intera, Udinezea i Fjorentine, Milana i Đenoe, Parme i ekipe SPAL, te Sasuola i Breše.

Prvobitno je trebalo da se te utakmice odigraju pred praznim tribinama, ali je doneta odluka da budu odložene zbog širenja koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

Kako prenose italijanski mediji, ključan glas u donošenju odluke su imali klubovi, koji nisu želeli da se odreknu prihoda od potencijalne prodaje ulaznica.

Navodno je najglasniji bio Juventus, koji je računao na prihod od oko pet miliona evra za utakmicu protiv Intera.

Jedini dostupan datum za odigravanje odloženih utakmica bio je 13. maj, s obzirom na to da Juventus i Inter učestvuju u polufinalu Kupa Italije i nokaut fazi evropskih takmičenja.

Prethodno je odložena i utakmica između Intera i Sampdorije, čiji datum odigravanja nije još zakazan i to bi mogao da bude veliki problem za klub iz Milana.

Mediji prenose i da poseban problem imaju fudbaleri Fjorentine, koji su već otputovali u Udine na duel sa Udinezeom.

Navodi se i da bi utakmica između Intera i Juventusa 13. maja mogla da bude odlučujuća u borbi za titulu šampiona Italije, pošto je trenutna razlika između dva kluba šest poena.