Foto: EPA-EFE/Ronald Wittek

Fudbaleri Napolija pobedili su Ajntraht iz Frankfurta u prvom meču osmine finala Lige šampiona sa 2:0 na stadionu u Nemačkoj.

Napoli je pokazao da je u strašnoj formi i u Seriji A i u elitnom takmičenju u kom nemačkom predstavniku nije dozvolio gotovo nikakvu šansu posle prvih petnaestak minuta susreta.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedino u tom periodu je Ajntraht, prošlogodišnji prvak Lige Evrope, bio konkurentan, a italijanski tim je posle toga preuzeo potpunu kontrolu i mogao je i ubedljviije da slavi.

Kviča Kvarackelija, jedan od najboljih igračaa Napolija promašio je penal, što nije omelo Italijane da upišu trijumf.

Gruzijski igrač je upisao 13. asistenciju, a Viktor Osimen 20. gol ove sezone u svim takmičenjima, drugi u Ligi šampiona.

Kvarackelija je promašio penal u 36. minutu, a samo četiri minuta kasnije Irving Lozano je uposlio Osimena i semafor je pokazivao 1:0.

Foto: EPA-EFE/Ronald Wittek

Tim rezultatom se otišlo na poluvreme u kom je Napoli držao loptu dve trećine vremena u nogama i već je četiri šuta uputio u okvir gola, od osam ukupno.

Još tada se naslućivalo da bi i drugo poluvreme mogle da budu „viktorije“ pred golom Ajntrahta, pa je nemački klub i u drugom delu primio još jedan pogodak.

Rendal Kolo Muani je prvo isključen u 58. minutu. On je u duelu kramponima zgazio na nogu Anguisu, koji je ostao da leži sa bolnom grimasom na licu.

Sudija je izvukao crveni karton i pokazao ga igraču Ajntrahta i posle toga su stvari praktično bile rešene, samo je bilo pitanje kojim rezultatom.

Foto: EPA-EFE/Ronald Wittek

Onaj konačan je postavio Đovani Di Lorenco preciznim udarcem u 65. minutu posle dodavanja Kvarackelije.

Anguisa je nekoliko minuta kasnije promašio čistu šansu pred golom rivala, a Ajntraht je u toj situaciji imao sreće.

Eljif Elmas, koji je u završnici ušao umesto Lozana, imao je nekoliko solidnih pokušaja da podeblja pobedu Napolija, koji će 15. marta na stadionu „Dijego Armando Maradona“ biti jasan favorit da prođe među osam najboljih u Evropi.

BONUS VIDEO: VAR poništio spektakularan gol Danijela Aleksića, majstoriju „rabonom“ kakva se retko viđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar