Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Fudbaleri Real Madrida su pobedili Liverpul u osmini finala Lige šampiona sa 5:2 na "Enfildu".

Liverpul je tako ispisao negativnu istoriju, pošto je po prvi put primio pet golova na svom terenu u utakmicama evropskih takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Junaci Reala bili su dvostruki strelci Vinisijus Žunior i Karim Benzema, a gol za Madriđane je postigao i Eder Militao. Za Liverpul su pogađali Mohamed Salah i Darvin Nunjez.

Zasita smo od prvog minuta imali zanimljiva dešavanja na „Enfildu“, te se može reći da je odigrano jedno od najboljih 45. minuta u istoriji Lige šampiona.

Sve je krenulo u 4. minutu, kada je pravom magijom prvi gol na meču postigao Urugvajac Darvin Nunjez.

Foto: Paul Greenwood/Colorsport / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tada je Stefan Bajčetić, srpski vezista koji je dobio šansu kao starter uzeo loptu, prosledio je Mohamedu Salahu, a ovaj poslao pas za Nunjeza.

Darvin, često kritikovan zbog svojih promašaja i promenljive forme izveo je u veoma delikatnom trenutku neverovatan udarac petom i pogodio je mrežu Tiba Kurtoe za 1:0.

Nije se čekalo ni deset minuta posle toga, dok Dani Karvahal nije poslao nesrećan povratni pas za Tiba Kurtou, a ovaj se spetljao i izgubio loptu pred spremnim Mohamedom Salahom.

Egipćanin je sačekao grešku i spremno pokupio poklon, pa je ćušnuo loptu u mrežu za 2:0.

Vinisijus Žunior je nakon toga u 21. minutu uspeo da svojom majstorijom ublaži zaostatak Reala, ali je prvih 15 minuta „kraljevskog kluba“ bilo kao iz horor filma.

Ipak, to ih nije sprečilo da nastavljaju da veruju i napadaju, pošto je u 36. minutu, golman Liverpula Alison pogrešio kao i Kurtoa.

Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Ispucao je loptu direktno u Vinisijusa, nakon čega se ona srećno odbila u gol i „kraljevski klub“ je stigao do izjednačenja.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih prilika i na pauzu se otišlo pri rezultatu 2:2.

Odmor nije pomogao fudbalerima Liverpula, pošto je Real već u 47. minutu stigao do prednosti.

Najviši posle centaršuta Luke Modrića bio je Eder Militao i svojim prvencom i Ligi šampiona u dresu Madriđana doneo je prvu prednost svom timu.

Foto: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

Nestvaran preokret se nastavio i četvrti gol uz dosta sreće postigao je Karim Benzema u 55. minutu. Lopta se nakon njegovog šuta odbbila od Džoa Gomeza i tako je prevarila Alisona i završila u mreži Brazilca.

Liverpul je nakon toga počeo da napada, ali uzalud, pošto su Madriđani vrebali iz kontranapada.

Upravo su na taj način stigli do petog gola koji je postigao ponovo Karim Benzema u 67. minutu. Vinisijus ga je sjajno uposlio, dok je Francuz na efektan način zaobišao Alisona i postigao pogodak.

Klop je pokušao sa nekim promenama da izmeni tok utakmice, ali se to nije desilo i Real je bez većih problema održao prednost od tri gola.

Revanš meč u Madridu će biti odigran 15. marta, i Liverpul će imati veoma težak zadatak ukoliko želi da dođe do četvrtfinala.


Liverpul – Real Madrid 2:5

(Nunjez 4, Salah 14 – Vinisijus 21, 36, Militao 47, Benzema 55, 67)

Stadion: Enfild (Liverpul); Sudija: Ištvan Kovač

Liverpul: Alison – Aleksander-Arnold, Gomez (73. Matip), Van Dajk, Robertson – Bajčetić (85. Eliot), Fabinjo, Henderson (73. Milner) – Salah, Nunjez (64. Žota), Gakpo (64. Firmino); Trener: Jirgen Klop;

Real Madrid: Kurtoa – Karvahal, Militao, Ridiger, Alaba (27. Naćo) – Kamavinga, Modrić (87. Kros), Valverde – Rodrigo (81. Sebaljos), Vinisijus, Benzema (87. Asensio); Trener: Karlo Ančeloti

Liverpul - Real Madrid 2:5; Frankfurt - Napoli 0:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar