Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Sukob u porodici.

Jusuf Mukoko nije idealan sin. Nije čak ni dobar sin. Ovaj 18-godišnjak je odlučio da izbaci roditelje iz porodične vile u Hamburgu zbog sukoba.

PROČITAJTE JOŠ

„Bild“ je preneo da je kuća na periferiji zaplenjena, a da roditelji mogu da budu smešteni u kućama za izbeglice, ali bi mogli i da ostanu na ulici.

Mukoko i njegova porodica su se sukobili neposredno pre njegovog 18. rođendana 20. novembra prošle godine. Tema sukoba bio je novac.

Mladi fudbaler je po nekim informacijama čekao da potpiše ugovor sa Borusijom kao punoletan jer do tada nije mogao da posluje sam. Tada je sve postalo užasno komplikovano za igrača koji zarađuje 10 miliona evra i njegovu porodicu.

Mukoko je prestao da daje novac roditeljima i da plaća rate za vilu od 351 kvadratnog metra, pa je ostavio porodicu u ogromnim dugovima. Potraživanja tri poverioca, kako prenosi „Bild“, iznose 514.981 evro.

Kuća je sada oduzeta jer je majka bila vlasnik zemljišta. Dobili su podršku od centra za socijalni rad, pa su Džozef i Mari, otac i mama, sada u improvizovanom skloništu za izbeglice u južnom delu Hamburga.

Mukoko očekivano ne želi da komentariše situaciju, ali se oglasio kratko otac.

„Naš sin nas više ne podržava. Ali mislite li da bih ja govorio loše o njemu? Grad je našao dobar dom za nas, tako da nema veze. Radim i sam…“

Mukoko je po mnogima najveći talenat na svetu u ovom trenutku, sa 16 godina je debitovao za Borusiju, a već sa 17 je krenuo da obara rekorde.

Poreklom je iz Kameruna, ali su roditelji emigrirali u Nemačku.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar