Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Preuzimanje vlasništva nad Njukaslom od strane investicionog fonda iza kojeg stoji saudijski princ Mohamed bin Salman izazvalo je ogromnu pažnju javnosti.

Smatra se da je ključna soba u pregovorima bila Amanda Stejvli, poslovna žena i Britanka koja je već posredovala u kupovini Mančester sitija, a pokušala je da to uradi i sa Liverpulom.

Njen život je prava filmska priča u kojoj se toliko toga izdešavalo pre nego što je postala po mnogima najmoćnija žena u svetu fudbala.

PROČITAJTE JOŠ

Bila je blizu da postane deo britanske kraljevske porodie jer je bila u vezi sa princom Endrjuom koji ju je čak i zaprosio prema nekim informacijama.

Amanda je ipak odbila da postane deo kraljevske porodice i navodno venčanje je otkazano.

„Endrju je divna osoba zaista, ali da sam se udala za njega izgubila bih svoju samostalnost“, rekla je ona jednom prilikom.

I njen drugi brak je bio ugrožen kada je otkriveno da boluje od neizlečive bolesti.

Ona se udala za iranskog biznismena Mehrdada Goduzija, a pre udaje je saznala da boluje od Hantingtonove bolesti koja je neizlečiva. To je bolest koja uzrokuje nagle promene raspoloženja, nekontrolisane pokrete tela, demenciju, a nju je nasledila od majke Lin.

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

„Imam najstrpljivijeg muža na svetu. Nisam želela da se venčamo kada sam saznala za bolest, ali je on rekao da ga nije briga i da će pronaći najbolju moguću medicinsku pomoć. Mnogo ga volim“, rekla je svojevremeno Amanda.

Fakultet je upisala sa 16 godina, ali je zbog porodičnih problema morala da odustane.

„Kada sam upisala fakultet moj otac Robert je preminuo od srčanog udara, majka Lin se borila sa Hantingtonovom bolešću, dok sam ja imala poremećaj sa ishranom. Zbog toga sam se prebacila u privatnu školu u Jorku i bilo mi je teško da se edukujem uz veliki broj muškaraca. Zato sam imala i psihologa. Izgubila sam mnogo kilograma, nisam znala kako da se nosim sa svim“, ispričala je Amanda.

Ona je sa 23 godina dobila od banke pozajmicu od 180.000 funti, pokrenula je svoj restoran gde je znala da pomaže i kao konobarica do četiri ujutru, a na kraju se sav trud i borba isplatili.

BONUS VIDEO Tucak: Kad izgubite dete, sve ostalo je beznačajno

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar