Foto: EPA-EFE/MARISCAL

Bila bi to velika čast za čuvenog Španca

Rafael Nadal najavio je kraj teniske karijere po završetku naredne sezone, a već odavno se priča o tome čime bi legendarni teniser mogao da se bavi kada objavi igračku penziju.

Predsednik Real Madrida, Florentino Perez smatra da je Rafael Nadal idealan kandidat za novog predsednika kraljevskog kluba.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nadal bi bio sjajan izbor za predsednika Real Madrida. On je jedan od najboljih ambasadora Real Madrida na svetu“, rekao je svojevremeno Perez.

Poznato je da u Madridu veoma cene Rafu i da ima status počasnog člana kluba.

“Rafael Nadal predstavlja temeljne vrednosti sporta. Njegova veličina i njegova neverovatna postignuća uvek su se zasnivali na temeljima uzornog ponašanja, nepokolebljivog rada, talenta i zadivljujućeg nivoa predanosti“.

Perez je u poznim godinama (76), uskoro bi trebalo da se povuče sa funkcije predsednika Reala, a poslednji veliki uspesi sa njim na čelu bili su renoviranje stadiona i podmlađivanje sastava, kom bi uskoro trebalo da se priključi i Kilijan Mbape.

Jedan od glavnih ciljeva za Pereza je da odabere novu upravljačku strukturu pre odlaska u penziju. Emilio Butragenjo se pominjao kao prvi kandidat za naslednika Pereza, ali je i Nadal opcija.

„Naravno da bih vodio Real, ko ne bi? Ali do toga je dug put. Real sada ima predsednika Florentina Pereza i mislim da je jako uspešan. Trenutno nisam potreban Realu, ali nikad se ne zna šta nosi budućnost“, istakao je Nadal još 2017. godine.

BONUS VIDEO Vuletić o krivičnoj prijavi protiv sudija i odlukama na štetu Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar