Foto:BETAPHOTO / Sipa Press / Profimedia; Ministrastvo finansija Srbije

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, najavio je da će Nacionalni stadion biti lepši i od "Alijanc arene", ali je istina sasvim drugačija.

Sada se već godinama govori o Nacionalnom stadionu, ali njegova izgradnja još uvek nije započeta. I pitanje je kada će zapravo jer ne postoje ni svi infrastrukturni uslovi.

PROČITAJTE JOŠ

Nenad Mitrović, potpredsednik Demokratske stranke i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije, govorio je o jednoj velikoj laži koja je „slučajno“ prećutana. Izgradnja stadiona znači novo zaduženje Srbije, nova potraga za kreditom.

„Profesor Pavle Popović je lepo napisao: Česta i loša praksa vođenja ekonomske politike u Srbiji da se mere donose i sprovode u hodu mimo regularno procedure. To prevedeno na srpski znači: Ustanem ujutro, padnem mi na pamet da treba nešto da uradim što nema blage veze sa budžetom. Pozovem neke saradnike, kažem im: Idite u prodavnicu i kupite majonez i parizer i će ručamo. Otprilike to je takav način vođenja politike. Taman smo završili rebalans budžeta. Jesmo li govorili da nemamo novac za decu, da nemamo 10.000 dinara? Da ne bude zabune nisam ja nešto posebno dobar, ali ni posebno loš. Ćerka mi je poslala poruku i pitala me ‘Tata, jesi li me prijavio za onih 10.000 dinara?“. ‘Nisam, pitaj majku’.

Taman smo završili rebalans budžeta odjednom se desilo da bi trebalo podeliti penzionerima još po 20.000. Na osnovu čega 20 hiljada? Što nije 19.700, što nije 21.300? Ko je napravio analizu da treba baš 20 hiljada? To vam je, gospodo, novih 300 miliona evra zaduženja. Prošle godine, nemam ništa protiv neka se grade stadion i crkve i sve što treba u ovoj Srbiji, ali uzeli smo kredit za stadion. Mi ne možemo da napravimo ni put do stadiona, ‘priprema za izgradnju linijske infastrukture nove oblasti u okviru izgadnje Nacionalnog fudbalskog stadiona sa pratećim sadržajem gradske opštine’ – novih 100 miliona evra, otrpilike.

Mi ne možemo da napravimo ni put do stadiona nego sve radimo ‘iz kredita'“, završio je Mitrović.

BONUS VIDEO Stadion Mančester sitija – Zvezda prvi meč igra u raju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare