Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Nekadašnji selektor reprezentacije Slavoljub Muslin po prvi put je otvoreno govorio o smeni sa klupe reprezentacije Srbije.

PROČITAJTE JOŠ...

Muslin je reprezentaciju Srbije odveo do mesta na Svetskom prvenstvu, a u opširnom intervjuu za Sport klub je otkrio šta se dešavalo pre nego što je smenjen sa mesta šefa struke nacionalnog tima.

Kako je naveo, da je smenjen je znao već nakon utakmice protiv Austrije u meču pretposlednjeg kola kvalifikacija koji je Srbija izgubila sa 3:2:

„Posle utakmice u Beču to je već bilo odlučeno, ja sam to tada i saznao. Shvatio sam i po ponašanju pojedinih novinara na konferenciji za štampu (nakon meča protiv Gruzije, prim. aut), ulgavnom iz šute štampe. Umesto da budu srećni što smo se kvalifikovali i da mi čestitaju, oni su krenuli da traže izgovore za razna pitanja. Da reprezentacija nije dobro igrala, a mi smo se posle osam godina prvi put plasirali na neko takmičenje“, rekao je Muslin.

Bivši selektor je potom otkrio i da su postojali određeni pritisci da pojedini fudbaleri dobiju mesto u nacionalnom timu:

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

„U poslednjem razgovoru sa predsednikom saveza kome je prisustvovao i nekadašnji direktor, na žalost sada pokojni Goran Bunjevčević, razgovarali smo o svemu. Shvatio sam da je to definitivan razlaz između nas. Dok su trajale kvalifikacije niko se nije mešao ni u sastav tima ni u spisak igrača, međutim tada sam shvatio da predsednik hoće da izmeni tu listu već za prvu azijsku turneju.

Za Svetsko prvenstvo su pominjani neki igrači koji uopšte nisu učestvovali u kvalifikacijama. Ja kao profesionalac nisam mogao to da dozvolim“, dodao je Muslin, aludirajući na Slavišu Kokezu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare