Foto: EPA-EFE/Alexander Hassenstein

Nepuna 24 sata nakon što je postao najmlađi engleski strelac u istoriji Lige šampiona, vezista Bajerna Džamal Musijala objavio je da će ubuduće igrati za reprezentaciju Nemačke.

Talentovani vezista postigao je gol u pobedi Bajerna nad Laciom od 4:1 u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Musijala ima 17 godina i 363 dana pa je postao najmlađi engleski fudbaler koji je postigao gol na jednoj utakmici Lige šampiona.

Njegov otac je Nigerijac, a majka Nemica.

Rođen je u Štutgartu, ali je detinjstvo proveo u Engleskoj, gde je od 2011. do 2019. godine nastupao za mlađe kategorije Čelsija.

PROČITAJTE JOŠ

Ima dvojno državljanstvo Engleske i Nemačke i igrao je u mlađim selekcijama za obe reprezentacije.

Musijala je posle sastanka sa selektorom Nemačke Joakimom Levom odlučio da ubuduće igra za „pancere“.

„Volim i Englesku i Nemačku, ali sam posle dugo razmišljanja odlučio da ću igrati za Nemačku. Imao sam vrlo otvoren razgovor sa Joakimom Levom koji mi je poručio da računa na mene u budućnosti“, rekao je Musijala.

Reprezentacija Nemačke je obezbedila plasman na predstojeće Evropsko prvenstvo, a sledećeg meseca igaće tri kvalifikacione utakmice za odlazak na Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Prema rečima Leva, Musijala bi već tada mogao da debituje u dresu četvorostrukog svetskog prvaka.

„Već dugo je u našim planovima. Radi se o igraču velikog potencijala. Mislim da će dobiti poziv u martu, pogotvo jer ćemo zbog planirane tri utakmice igrati u malo širem sastavu“, rekao je Lev.

Nemačka će 25. marta igrati protiv Islanda, tri dana kasnije igraće protiv Rumunije, a 31. marta sastaće se sa Severnom Makedonijom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar