Foto: EPA-EFE/Julian Finney

Totenhem gostuje Volfsbergeru u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope, a menadžer Sparsa Žoze Murinjo poziva na oprez.

Austrijski predstavnik dočekaće Totenhem u Budimpešti na stadionu Ferenc Puškaš, a engleski klub u glavni grad Mađarske stiže bez Serža Orijea, Serhija Regiljona i Đovanija Lo Selsa.

Totenhem je izgubio pet od poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima, Murinjo poziva na oprez uoči utakmice koja počinje u 18 časova i 55 minuta.

Volfsberger se plasirao u šesnaestinu finala kao drugopalsirani u grupi u kojoj su završili iza Dinamo Zagreba, ali ispred Fejenorda i CSKA Moskve.

PROČITAJTE JOŠ

„Igrao sam sa Mančester junajtedom protiv Fejenorda u Ligi Evrope, a protiv CSKA iz Moskve u Ligi šampiona. Nije to bilo pre deset, 20 godina, već pre samo nekoliko sezona. Činjenica da je Volfsberger završio ispred takvih klubova u grupi mnogo govori“, rekao je Murinjo.

Totenhem se u grupnoj fazi sreo sa Laskom iz Linca, a u Austriji je bilo nerešeno, 3:3.

„Igraju sa istim intenzitetom kao Lask. Umeju da se povuku, ali istovremeno vole da rizikuju i brzo otvaraju kontru. Imaju neke dobre lokalne igrače, neke Srbe i Hrvate, igrača
Ajntrahta na pozajmici. Interesantan su tim i mogli bi da nam zadaju mnogo muka, ali nemamo pravo na izgovore. Moramo otići tamo da donesemo dobar rezultat“, rekao je Murinjo.

U sastavu Austrijanaca igraju Nemanja Rnić i Dejan Joveljić, kao i mladi hrvatski reprezentativac Dario Vizinger.

Trener Volfsbergera Ferdinand Feldhofer neće računati na iskunog vezistu Marija Lajtgeba, kao i na još jednog veznog igrača, Izraelca Elijela Pereca, koji se oporavlja od povrede mišića.

U napadu bi od prvog minuta trebalo da zaigraju Šeiku Dijeng i Dejan Joveljić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram