Dajer
Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Trener fudbalera Totenhema Žoze Murinjo rekao je danas da će Erik Dajer igrati protiv Barnlija, uprkos incidentu nakon utakmice protiv Noriča u FA kupu.

Dajer je bio uznemiren zbog nečega što je rečeno nakon utakmice, popeo se na tribine i sukobio sa navijačem svoje ekipe, posle čega ga je obezbedjenje uz pomoć drugih navijača udaljilo.

„Ono što se desilo nakon utakmice sa Noričom je bilo jasno, skoro se ništa nije desilo. Tako da mislim da je spreman. Pre nego što sam došao on nije igrao mnogo, ali treba da igra sutra“, dodao je Murinjo.

Fudbalski savez Engleske (FA) istražuje incident, zbog čega su pitali klub i Dajera za njihovo vidjenje situacije.

„Ne vidim nijedan razlog zbog kojeg ne bi bio spreman. Odigrao je dva odlična meča… Pokazao mi je stvari koje nisam mogao ni da zamislim“, rekao je Portugalac, preneo Skaj.

Totenhem, sedmi na tabeli Premijer lige, izgubio je poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima, uključujući i poraz od Noriča nakon penala i u opasnosti je da izgubi četvrto mesto na tabeli.

Strateg Totenhema je optimističan da može da preokrene stvari uprkos povredama igrača. Hari Kejn, Son Heung-min i Musa Sisoko su i dalje zbog povreda van terena, ali se golman Ugo Loris oporavio od povrede prepona i počeo da trenira.

„Tužni smo, ali pozitivni. Imamo svoje probleme i neću da se ponavljam pošto su ljudi već umorni od toga. Ipak, nikad neću prestati da ponavljam da smo pozitivni… Borimo se zajedno, volimo da radimo zajedno“, dodao je Murinjo.

Utakmicu 29. kola Preijer lige Totenhem igra protiv Barnlija sutra u 18.30.