Foto: EPA-EFE/Andy Rain

Žoze Murinjo, menadžer Totenhema, izjavio je da je njegov bivši klub, Mančester junajted, napravio veliku grešku kada je prošlog septembra potpisao novi ugovor sa golmanom Davidom de Heom.

Iskusni golman, koji je na „Old Trafordu“ od 2011. godine, napravio je ove sezone nekoliko kardinalnih propusta, poslednji na utakmici polufinala FA Kupa sa Čelsijem, kada nije odbranio jedan lagan udarac Mejsona Maunta.

PROČITAJTE JOŠ:

Čak je i Ole Gunar Solskjer, menadžer Junajteda, posle meča izjavio kako je De Hea trebalo „sto odsto da odbrani udarac Maunta“.

Navijači Junajteda traže da Solskjer preseli Španca na klupu, a da ovog leta sa pozajmice iz Šefild junajteda vrati Dina Hendersona, koji je imao još jednu dobru sezonu.

Ranije je i Murinjo kritikovao upravu kluba da sa Špancem potpiše novi ugovor za nedeljnu platu od 410.000 evra.

Ostrvski mediji su podsetili na izjavu Portugalca koju je dao u oktobru, nepunih mesec dana pošto je klub sa De Heom potpisao novi ugovor. Ispostavilo se da je bio u pravu.

„Niema potrebe da ga Junajted plaća toliko. Pre godinu ili dve imao je svet u rukama, u ovom momentu, većina vrata velikih klubova je zatvorena. Realova su zatvorena, imaju Kurtou, Barselonina vrata takođe sa mladim i fantastičnim Ter Štegenom, PSŽ je potpisao sa Kejlorom Navasom, veoma dobrim golmanom. Ne vidim pritisak, ko će Davidu da pruži takvu platu? Dobio je fenomenalan ugovor u momentu kada je imao dosta sreće“, rekao je tada Murinjo.

On je još 2015. bio nadomak seobe u Real, ali je transfer propao u poslednji čas zahvaljujući kvaru na faks mašini. Pokušavali su i kasnije, ali je bivši golman Atletika ostao na „Teatru snova“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar