Foto: Tanjug/AP Photo/David Cliff

Preusmerena sredstva.

Mihailo Mudrik, doskorašnji fudbaler Šahtjora, trebalo bi da predstavlja veliko pojačanje za londonski Čelsi, a poznato je i ko će najviše profitirati od senzacionalne „krađe“.

PROČITAJTE JOŠ...

Mudrik je bio nadomak dogovora sa Arsenalom, ali je u poslednjem momentu usledio preokret, umesto u severni deo Londona zaputio se zapadno i zadužio opremu kluba sa Stamford Bridža.

Ovu informaciju potvrdio je i predsednik Šahtjora, Rinat Ahmetov:

„Šahtjor je postigao dogovor sa Čelsijem oko transfera Mihaila Mudrika, koji će karijeru nastaviti u dresu „plavaca“ u najjačem šampionatu, engleskoj Premijer ligi“, naveo je Ahmetov.

Potom je prebacio „lopticu“ na vanfudbalske stvari:

„Pre svega, hvala svima koji pomažu Ukrajini. Danas razgovaramo o ukrajinskom fudbalu zahvaljujući ukrajinskoj vojsci, narodu, i podršsci civilizovanog sveta. Zahvaljujući udruženim snagama porazićemo zlo koje nam je došlo do domova. Pomešana su mi osećanja, sa jedne strane sam ponosan na Mihaila i srećan zbog njega. On predvodi primerom, pokazuje talenat i trud i znanje da nemoguće učini mogućim, i siguran sam da će svi videti koliko je briljantan.

Sa druge strane, nikada nisam krio da mi je cilj da osvajamo evropske trofeje. Ovo znači da igrači poput njega moraju da ostaju u našem klubu, našem šampionatu, i da uz takve igrače osvajamo trofeje u Evropi, pre nego što navijamo za njih. Nažalost, to je sada nemoguće zbog nečuvenog i nepravednog rata koji Rusija vodi protiv Ukrajine. Ali ubeđen sam da ćemo pobediti, i da ćemo protiv Čelsija igrati prijateljsku utakmicu na Donbas areni u ukrajinskom Donbasu. Zbog toga moramo da uradimo sve što možemo kako bismo to učinili mogućim.“

A potom je otkrio detalje:

„Prebacio sam 25 miliona dolara kako bih pomogao našim vojnicima, braniocima i njihovim porodicama. Novac će biti usmeren da pokrije njihove potrebe, od medicinskih do specifičnih zahteva“, naveo je Ahmetov u saopštenju.

BONUS VIDEO Anketa – reakcije navijača Čelsija na prodaju kluba