Foto: Starsport

Teren je bio natopljen, a Zvezda potopljena

Oliver Mijušković Foto: Nova.rs

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Monaka u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope rezultatom 4:1, iako je moglo da bude još ubedljivije.

Izašla je Zvezda na teren u formaciji 4-1-4-1, trebalo je da napadne od samog starta, a umesto toga Monako je igrao „viktorije“ tokom prvih pola sata igre.

Potpuno bez ideje bili su crveno-beli tokom čitavog meča, pa imaju sreće što je Monako promašio nekoliko stopostotnih šansi. Startnih 11 u redovima Zvezde izgledali su kao da nikada nisu igrali zajedno ni na trenigu, dok ni izmene nisu ništa promenile.

#related-news_0

Milan Borjan – Kiksnuo kod prvog gola, jer je u prazno krenuo na loptu i to bez preke potrebe. Nakon toga usledile su tri odlične odbrane, ali je gol „zaboleo“. Posle toga nije imao greške, a bio je prupuštenoj pukoj sreći zahvaljujući defanzivnoj liniji ispred njega – 5,5.

Marko Gobeljić – Nije zasmetao pri centaršutu kod gola u petom minutu. Previše grešaka na početku utakmice, kao i previše prostora za krilne igrače Monaka tokom celog susreta. U prvih 45 minuta se skoro uopšte nije ubacivao, a Zvezda je bila potpuno bezidejna u napadu. Njegova veza sa Bukarijem kao da nije postojala. Nedovoljno agresivan u odbrani – 5.

Strahinja Eraković – Prvih pola sata kao da nije mogao da se sporazume sa saigračima. Sa Milunovićem je često branio po četiri igrača Monaka, ali je istina da kod prva dva gola nije bio aktivan, te je olako dopustio Folandu da dvaput zatrese mrežu. Embolo ga je u 77. minutu prelako okrenuo, ali je promašio stopostotnu šansu – 5,5.

Nemanja Milunović – Nekoliko puta je dobro odigrao glavom, a tek u drugom poluvremenu je komunikacija u odbrani bila nešto bolja. Kao i Eraković nije bio dovoljno aktivan u prvih pola sata, pa je prava sreća što crveno-beli tada nisu primili još neki gol – 5,5.

Milan Rodić – Zaspao je kod poništenog gola Monaka u 16. minutu, ali je na njegovu sreću sviran ofsajd. U napada se skoro uopšte nije pojavljivao, nije bilo utrčavhanja i centaršuteva. Loše izdanje krunisao je autogolom početkom drugog dela. Često je izletao sa svoje pozicije i kretao se ka sredini, što je moglo da se kazni, ali je Rodić na vreme prekinuo kontru faulom u prvom delu – 5.

Foto: Starsport

Gelor Kanga – Imao je možda i najteži zadatak u ovoj postavi, ali jednostavno njemu nije odgovorio na pravi način. U prvom poluvremenu Zvezdina igra kao da nije postojala, a Kanga nije uspeo da poveže odbranu i čtvorku ispred sebe. Zvezda se mučila da iznese loptu na protivničku polovinu, a to je uglavnom bio njegov zadatak. Nije bilo grešaka u poslednjoj trećini, ali je bio na ivici toga. Preuzeo je odgovornost kod penala, nije pogrešio, a nakon toga imao je i opasan pokušaj sa distance. Sem toga ništa, zbog toga ga je Milojević izveo u 70. minutu – 6.

Stefan Mitrović – Igrao je do 45. minuta. Trebalo je da bude velika pretnja sa krila, ali ništa konkretno nije uradio. Našao se i u ofsajdu nekoliko puta i jednostavno nije ima zbog čega da bude na terenu u drugom poluvremenu – 5.

Aleksandar Katai – Igrao do 60. minuta, ali je bio primetan samo na početku drugog dela. Dobro je uposlio Ivanića pre penala, ali sem toga bukvalno nijedan dobar potez. Često nije bio na svom mestu u napadu, nije bio prodoran, a nije bilo ni ideje, izgubio loptu za kontru kod trećeg gola Monaka – 5.

Foto: Starsport

Mirko Ivanić – Prvi dobar potez od njega videli smo početkom drugog dela, kada je dobro kombinovao sa Kataijem, a onda iznudio penal, koji je doneo crveno-belima gol. Milojević je najavio da bi Ivanić na ovom meču mogao da zablista, ali kao da se nije dobro snašao u ovoj formaciji i ulozi – 6.

Osman Bukari – Pokušavao je da napravi pometnju u odbrani Monaka, ali su svi njegovi pokušaji završeni bezuspešno. Pravio je previše grešaka u trenucima kada je bio na redu završni pas ili možda šut. Trčao je, ali iz njegovih prodora i driblinga nije stvorena nijedna konkretna šansa. Napustio je teren u 70. minutu, ali nije odavao sliku kao da nema snage – 5,5.

Aleksandar Pešić – Stekao se utisak da je u prvom delu samo uzaludno trčao. Nije dobio gotovo nijednu upotrebljivu loptu, a nekoliko puta se i sam spetljao. Postigao je gol u drugom delu, ali je on poništen zbog minimalnog ofsajda – 5,5.

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Milos Milojević – Svaka taktička zamisao koju je imao je propala. Pokušao je da igra habro, napadački od starta, ali tim je izgledao kao raštimovana banda. Pravio je ne baš rezonske izmene, koje nisu unele nikakav preokret. Premalo energije od njega sa klupe. Izgleda da ni fizički ni taktički ni psihički nije spremio izabranike za ovo – 5.

REZERVE

Kings Kangva – Asistirao je Pešiću kod gola koji je poništen. Delovalo je da ima živosti u sebi, ali nije mogao da pokrene Zvezdi. Možda je mogao da zaigra i od prvog minuta – 6.

Slavoljub Srnić – Ušao na startu drugog dela, ali nije ostavio posebno dobar i zapažen utisak. Nije grešio, ali Zvezdi su bili potrebni golovi, agresivnost i ideja, a to se od Srnića ne može baš očekivati – 5,5.

El Fardu Ben – Ušao u 71. minutu, ali premalo toga uradio da bi bio ocenjen.

Ibrahim Mustafa – Ušao u 71. minutu, ali premalo toga uradio da bi bio ocenjen.

Irakli Azarov – Ušao u 85. minutu, ali premalo igrao da bi bio ocenjen.

BONUS VIDEO Novaka Đokovića na Marakani blokirali navijači

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar