Momčilo Moca Vukotić Foto:Pedja Milosavljevic Starsportphoto

Partizan i srpski fudbal ostali su bez legendarnog Momčila Moce Vukotića koji je preminuo nakon teške bolesti.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena koji je nosio dres Partizana je u aprilu prošle godine govorio za portal Nova.rs u okviru serijala u kojem su legende i poznate ličnosti birale najbolje timove Crvene zvezde i Partizana.

Moca je kao dugogodišnji rekorder Partizana po broju odigranih utakmica izabrao najboljih 11 koji su igrali u crno-belom dresu.

„Tim – mojih idealnih 11 sam birao iz perioda od kada sam došao u Partizan od 1962. do završetka aktivne karijere 1984. godine. Spomenuo bih iz ovih prethodnih generacija iz poštovanja, nekoliko imena koja smatram da su ostavili najveći trag u istoriji. Bruno Belin, Čajkovski, Miloš Milutinović, Branko Zebec, Marko Valok, Stjepan Bobek, iz te prve generacije Partizana. Oni su praktično bili tu od osnivanja, igrali su u tom prvom periodu“, naveo je tada Vukotić za Nova.rs.

Fudbal je ostao sastavni deo Mocinog života i po završetku profesionalne karijere, pa je pomno pratio i nastupe svojih naslednika.

„Od ovih mlađih vredni pomena su i Bata Mirković, Slaviša Jokanović, Peđa Mijatović, Savo Milošević, Dragan Ćirić, Saša Ilić“, dodao je Vukotić.

A potom je krenula selekcija…

„Ograničio sam se na taj jedan period, gde među idealnih 11, većina igrača je iz generacije koja je igrala finale Kupa šampiona protiv Reala čuvene 1966. godine. Ja sam u to vreme postao profesionalac, bilo je zadovoljstvo da igram s igračima koji su mi bili idoli dok sam bio klinac, pomogli da taj moj početak u Partizanu bude lakši i uspešniji. Trener mog tima bio bi Ante Biće Mladinić, pomoćnici Toma Kaloperović i Miloš Milutinović, kapitenska traka rezervisana je za velikog Milutina Šoškića“, rekao je Vukotić za Nova.rs, koji je odigrao čak 791 meča za Partizan uz 339 postignutih golova što ga svrstava među rekordere i legendu kluba iz Humske ulice.

Izvor: chosen11.com

BONUS VIDEO Gol Arsenala protiv Mančester Junajteda koji je izazvao velike polemike

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar