Lirim Kastrati
Foto: EPA-EFE/PIETER STAN DE JONGE

Dinamo iz Zagreba u plej-ofu za Ligu šampiona igraće protiv Šerifa iz Tiraspolja, koji je ukupnim rezultatom 2:1 izbacio Crvenu zvezdu, ali još uvek nije poznato u kom će sastavi izaći hrvatski klub. Razlog je politički.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, Moldavce ne daju vizu Lirimu Kastratiju jer je državljanin tzv. Kosova, a Moldavija ne priznaje ovu državu. Dinamo je pokušavao preko UEFA da objasni da politika ne treba da utiče na sportske odluke, ali tim iz Tiraspolja nije promenio stav.

Zbog svega stigla je i reakcija iz Zagreba.

„Dinamo izražava žaljenje zbog činjenice da moldavska država još uvek nije uvažila našu molbu za izdavanje vize našem igraču Lirimu Kastratiju, inače državljaninu Kosova. U intenzivnom smo kontaktu s nadležnima u UEFA i u nacionalnom savezu Moldavije. Nadamo se da bi naša nastojanja mogla dovesti do pozitivnog rešenja ovog problema“, saopštili su iz Dinama.

Ipak, Dinamo će brzo morati da razreši ovu peripetiju jer je prvi meč u Moldaviji zakazan za utorak od 19 časova, dok se revanš igra 25. avgusta od 21 čas na čuvenom „Maksimiru“.

Kastrati je prošle godine uspeo da dobije vizu za Rusiju, koja takođe ne priznaje Kosovo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare