Foto: AP photo/Rui Vieira
Foto: AP photo/Rui Vieira

Mohamed Salah je voljan da potpiše novi ugovor sa ekipom Liverpula, ali problem se javlja kada se spomene plata Egipćanina.

Prema aktuelnom ugovor Salah zarađuje preko 230.000 evra na nedeljnom nivou, a novi zahtevi su mu više od duplo veći. Kako prenosi britanski „Miror“ fudbaler traži platu od 583.000 nedeljno, što je mnogo čak i za klub sa Enfilda. To bi značilo da bi njegova plata na godišnjem nivou iznosila preko 30.000.000 evra.

PROČITAJTE JOŠ:

Nesumnjivo je da je Salahov transfer iz Rome u Liverpul za samo 42 miliona evra jedan od najboljih poteza engleskog kluba ikada. Salah je nastupajući za Liverpul od sezone 2017/18. do danas postigao 127 golova i potpuno ućutkao sve kritičare.

Ugovor sa klubom koji trenutno ima ističe za manje od dve godine, pa kako ne bi došli u situaciju da Salah ode bez obeštećenja, u Liverpulu će već na kraju tekuće sezone morati da razmišljaju o njegovoj prodaji, ukoliko se ne nagode oko novog ugovora i primanja.

Želja „redsa“ je jasna. Klub želi da što duže održi trenutnu ekipu na okupu. Nove ugovore su nedavno potpisali Virdžil van Dajk, Alison Beker, Džordan Henderson, Endi Robertson, Trent Aleksander Arnold, kao i Fabinjo. Od pojačanja došao je samo Ibrahima Konate sa 42 miliona evra, ali politika kluba je takva da šansu sve češće dobijaju i mladi igrači, poput Harvija Eliota i Kurtisa Džounsa.

Ukoliko klub sa Enfilda kojim slučajem pristane na Salahove prvobitne uslove, to bi potencijalno bio najveći ugovor u istoriji Liverpula, ali i kompletne Premijer lige.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram