mls
Dizni kompleks u Orlandu koji će ugostiti MLS i NBA; Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Čelnici MLS doneli su odluku da se sezona koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa nastavi 8. jula i to takmičenjem u posebnom formatu.

Iz sedišta lige je potvrđeno da će u Dizni vorldu u Orlandu na Floridi biti organizovan nastavak sezone po turnirskom principu.

„Izabrali smo Orlando jer smo želeli neutralan teren gde bismo mogli da dovedemo svih 26 timova i uradimo sve u formatu koji bi odgovarao svima, uz podršku kompanije Dizni koja se pokazala najboljom u organizovanju raznih događaja. Nema bolje kompanije koja bi mogla da nam obezbedi sve operativne zahteve, a uz to da bude oko 2.000 ljudi na jednom mestu u četiri do pet nedelja“, rekao je komesar MLS Don Garber.

PROČITAJTE JOŠ

Turnir pod imenom „MLS se vratio“ će trajati od 8. jula do 11. avgusta.

Timovi će biti podeljeni po grupama a rezultati će se dodavati tabeli iz regularnog dela sezone, Pobednik turnira će steći pravo da se takmiči 2021. u izdanju KONKAKAF Lige šampiona.

Po završetku sezone, MLS planira da krene sa novom sezonom po drugačijem rasporedu mečeva kod kuće i na strani. Don Garber nije mogao da precizira kada će timovi moći ponovo da igraju mečeve pred svojim navijačima.

Klubovi će u Orlando doći 24. juna na predsezonski trening, ali u kompleksu gde će se sve održavati moraju biti najkasnije sedam dana pre početka turnira.

Svi igrači i osoblje će biti u jednom hotelu koji neće imati druge goste i moraće da budu testirani, dok će sve vreme morati da drže distancu i nose maske.

Svaki tim će igrati tri meča u grupnoj fazi i ti rezultati se zbrajaju u tabelu regularne sezone. Prva dva tima iz svake od šest  grupe, zajedno sa četiri najbolja trećeplasirana tima idu u nokaut fazu.

Istočna konferencija će imati tri grupe, u jednoj će biti šest timova, a u dve po četiri. Na „zapadu“ će biti tri grupe od po četiri tima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram