Filip Mladenović, FK Legija
Foto: EPA-EFE/PIOTR NOWAK

Srpski fudbaler Filip Mladenović proglašen je za najboljeg igrača poljskog prvenstva u prethodnoj sezoni.

PROČITAJTE JOŠ

Odigrao je fenomenalnu sezonu, odveo Legiju do šampionske titule, a na 29 mečeva u Ekstraklasi postigao je sedam golova i asistirao u šest navrata (u sezoni ukupno osam golova i 10 asistencija).

Mladenović je karijeru započeo u Borcu iz Čačka, a onda obukao dres Crvene zvezde. Ubrzo je usledio transfer u BATE Borisov, zatim u Keln i Standard pre dolaska u Legiju.

Od prošle godine je redovni reprezentativac naše zemlje, a i dalje se pamti njegov centaršut nakon kog je Luka Jović postigao pogodak za izjednačenje u baražu za EURO u poslednjim trenucima meča. Nažalost, Srbija je posle penala ostala bez kontinentalnog takmičenja. Isti igrači su ponovili ovu akciju dva puta na meču sa Rusijom, kada je Jović postigao dva gola, a Mladenović upisao dve asistencije, kasnije i gol za 5:0.

Mladenović je od prošle godine igrač Legije u koju je stigao bez obeštećenja.

Trenutna vrednost ovog igrača je 2,5 miliona evra, ali se očekuje da ona poraste nakon priznanja. Pominjala se mogućnost da se vrati na stadion „Rajko Mitić“, ali su navodno to sprečili navijači jer je 2013. godine raskinuo ugovor na štetu kluba.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare