Foto: EPA-EFE/Isabel Infantes

Šteta...

Fudbaleri Fulama odigrali su nerešeno, 0:0  na gostovanju Čelsiju u okviru 22. kola engleske Premijer lige na .

Aleksandar Mitrović, napadač Fulama, mogao je da postigne jedan od najboljih golova sezone, ali je golman Čelsija Kepa Arizabalaga uspeo da zaustavi njegov pokušaj u poslednjem trenutku.

PROČITAJTE JOŠ...

Reprezentativac Srbije je došao do lopte na polovini Fulama, povukao je nekoliko metara, primetio da je golman „plavaca“ izašao daleko od linije i raspalio sa preko 50 metara.

Iako je morao da se propisno pomuči, Španac koji čuva mrežu Čelsija je uspeo da se vrati na vreme da u bukvalno poslednjem trenutku spreči Mitrovića da postigne jedan od najspektakularnijih golova ne samo sezone, već u novijoj istoriji Premijer lige.

Napadač Fulama je meč završio početkom sudijske nadoknade.

Što se toka meča tiče, Čelsi je propustio nekoliko odličnih prilika, pošto je Kai Haverc u dva navrata u prvom poluvremenu bio neprecizan.

Prvi put u situaciji kada je dobio odličan pas sa levog boka, ali je loptu veoma loše zahvatio i umesto u praznu mrežu poslao je visoko preko prečke, mada zasluga za to ide i na račun Tima Rima, defanzivca Fulama, koji je uspeo da je zakači toliko da ona promeni pravac malo pre nego što je došla do Haverca, da bi u nadoknadi prvog poluvremena pogodio stativu.

Deset minuta pre kraja, David Fofana je sjajno istrčao kontru, šutirao nakon što je zalomio golmana, ali je izblokiran u poslednjem trenutku.

Fulam je tako ostao neporažen na teškom gostovanju i nalazi se na šestoj poziciji sa 32 boda, uz nadu da može do borbe za Evropu, dok „plavci“, za koje je debitovao rekordno pojačanje Enco Fernandez (bez konkretnog učinka uz jedan solidan šut), zauzimaju tek devetu poziciju sa 30 bodova, te se čini da je plasman u neki od evrokupova teško dostižan, pošto Totenhem uz meč manje na petoj poziciji ima šest bodova viška.

Premijer liga, 22. kolo

PETAK

Čelsi – Fulam 0:0 (0:0)

SUBOTA

13.30 Everton – Arsenal

16.00 Aston Vila – Lester

16.00 Brentford – Sautempton

16.00 Brajton – Bornmut

16.00 Mančester junajted – Kristal Palas

16.00 Vulvs – Liverpul

18.30 Njukasl – Vest Hem

NEDELJA

15.00 Notingem Forest – Lids

17.30 Totenhem – Mančester siti

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Srbi „teraju“ Brazilce da pevaju Mitrovićevu pesmu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar