Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Aleksandar Mitrović je imao čast da u meču sa Rusijom ponese kapitensku traku i sigurno je da će dugo pamtiti ovo veče i pobedu od 5:0 protiv Rusije.

Po završetku meča, napadač Fulama je rekao da za njega nije važno ko će postići gol, već da Srbija pobeđuje. On se nije upisao u strelce protiv „zbornaje komande“, ali zato jesu drugi.

PROČITAJTE JOŠ:

Na pitanje da li je ovaj rezultat bio odraz ljutnje igrača zbog neodlaska na Evro, Mitrović je odgovorio:

„Mislim da rasterećeniji nismo bili. Kada igrate za reprezentaciju to je doza pritiska. Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu i fizički i taktički, čvrsto, iznenadili protivnika taktikom i direktnim fudbalom. Zaslužili smo pobedu, bili bolji rival. Većinu šansi smo iskoristili, igrali čvrsto pozadi. Dati pet golova Rusiji, jednoj ozbiljnoj reprezentaciji, mislim da to nije lako. Što se tiče mene, najbitnije da je ekipa pobedila. Golovi ko golovi… Golovi će doći. Ne opretećujem se time“, kaže napadač „orlova“.

PROČITAJTE JOŠ: Imali smo tog levog a da „nismo znali“, razigrao je i Jovića

Naravno, istakao je i ponos zbog toga što je poneo kapitensku traku.

„Ovo je drugi put. Prvi put od prvog minuta, a protiv Paragvaja sam poslednjih 20 minuta bio kapiten. Prelep osećaj, zadovoljstvo, čast“.

Nije moglo da se prođe bez pitanja o meču sa Škotskom i da li je posle ovakve pobede još veći žal što Srbije neće biti na velikom takmičenju.

„Voleo bih da znam odgovor. Drugačija utakmica, drugačiji ambijent, drugačiji protvnik. Drugačiji igrači, protivnik, stil fudbala. Svi znamo da utakmica protiv Škotske nije bila najbolja, nije nam sve polazilo za nogom. Ali niko ne može da da kaže da nismo dali sve od sebe i ostavili na terenu. Nismo imali tu sreću. Niko ne može da kaže da nismo dali sve od sebe, da nismo dali sve od nas da dobijemo tu utakmicu. Nekada jednostavno imate loš dan, neće ništa od ruke, noge. Škotska je bila takav dan. Na kraju se otišlo u penale“, kaže Mitrović.

On nije iskoristio taj poslednji penal u seriji. Kaže da ga to i dalje jako peče, ali je optimista što se tiče budućnosti našeg reprezentativnog fudbala.

„Boli i dalje taj penal, peče. Imao sam tu nesreću da promašim. Svi u Savezu radili napordno da radimo do te utakmice, a onda i da se plasiramo na EP. Nismo uspeli, pali smo. Moji saigrači i ja, nećemo da odustanemo, nećemo da stanemo na tome. Bilo je lepih momenata, reči, posle utakmice sa Norveškom. Sada su kritike na redu, zaslužili sno ih sigurno. Istrpećemo te kritike muški. Ubeđen sam da će ova ekipa, ovi igrači biti na Evropskom prvenstvu. Nećemo odustati“, zaključio je Mitrović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar