Foto: EPA-EFE/Nigel Roddis

Subota, 12. septembar, praznik je za mnoge ljubitelje fudbala, a jedan od razloga je početak nove sezone Premijer lige.

Nova takmičarska godina u najkvalitetnijem šampionatu na Starom kontinentu obećava pregršt uzbuđenja, a otvoriće je Fulam i Arsenal, londonskim derbijem zakazanom za 13.30 časova.

PROČITAJTE JOŠ

Upravo susret na „Krevin Kotidžu“, biće posebno interesantan srpskoj piublici koja će posle godinu dana pauze na najsvetlijoj ostrvskoj pozornici imati priliku da gledaju Aleksandra Mitrovića.

Golgeter „orlova“ prethodne sezone je postigao 26 golova za Fulam i potvrdio da je spreman za nove izazove u Premijer ligi zbog čega se očekuje da upravo na njegovim krilima klub izbegne sudbinu od pre dve sezone.

Sličan zadatak je i pred drugim Srbinom u Premijer ligi. Luka Milivojević i Kristal palas će u novoj sezoni pokušati da izbegnu neizvesnost i tenziju koju sa sobom donosi borba za opstanak, a prvi korak na novom putu punom izazova predstavljaće susret sa Sautemptonom zakazan za 16 časova.

Za razliku od dvojice sunarodnika koji će već prvog dana izaći na teren, Nemanja Matić će na premijeru sačekati najverovatnije do naredne nedelje jer su Mančester junajted i Mančester siti dobili priliku da prolongiraju svoje susrete prvog kola sa Barnlijem, odnosno Aston Vilom.

Srpski vezista i „đavoli“ predstojeću sezonu dočekuju sa kocikicama složenim još prethodnog prvenstva. Solskjerov mozaik dobio je formu, Bruno Fernandeš se pokazao kao pravo pojačanje, talentovani Grinvud izrasta u predvodnika nove generacije i sve nagoveštava da bi klub sa „Old Traforda“ mogao da se konačno kandiduje za neku od glavnih uloga.

Naravno, posebnu pažnju javnosti privlači šampionska trka u koju kao glavni favoriti, treću godinu uzastopno ulaze Liverpul i Mančester siti.

Mitrović traži rupu

Aleksandar Mitrović juri rupu u Arsenalovoj odbrani, tim Mikela Artete je ipak favorit sa kvotom 1,60. Pogledajte ostale MOZZART kvote za meč Fulam – Arsenal.

Šampion i vicešampion su odlučili da se i ove godine u velikoj meri oslone na proverene snage, te nisu vršili značajne promene u igračkom kadru. Kao i u prethodnoj sezoni, glavni aduti Jirgena klopa biće Mohamed Salah, Saido Mane i Roberto Firmino, dok će se Pep Gvardiola u borbi za vraćanje krune u Mančester uzdati u Kevina de Brujnea, Serhija Aguera i Rahima Sterlinga.

Klub sa „Enfilda“ osetio je čari trona Premijer lige posle tačno tri decenije i teško da će dozvoliti bilo kome da olako preuzme kruni, ipak „građani“ će imati poseban motiv s obzirom na to da su prilično ubedljivo izgubili krunu prethodne sezone, koja bi, da nije bilo koronavirusa, možda bila i najbrže ispuštena u istoriji takmičenja.

Kapiten Liverpula Džordan Henderson najbolji fudbaler Engleske Kapiten Liverpula Džordan Henderson najbolji fudbaler Engleske
Liverpul Klop Premijer liga Liverpul Klop Premijer liga

Račune Liverpulu i Sitiju mogli bi da pomrse mnogi rivali na čelu sa Čelsijem koji novu takmičarsku godinu dočekuje kao tim koji je ubedljvo najviše uložio u aktuelni prelazni rok. Angažmanom Haverca, Ziješa, Vernera i Čilvela, klub koji sa klupe predvodi Frenk Lampard istakao je da ne želi da se još jednu godinu uzastopno zadovolji borbom za Evropu.

Iza leđa pomenutog trija, svoju šansu će vrebati Totenhem Žozea Murinja, sve zreliji Mančester junajted i Arsenal, tim koji svakom rivalu može da pomrsi račune.

Naravno u takmičenju poput Premijer lige, teško je predvideti rasplet već na početku sezone te neće biti preveliko iznenađenje ukoliko se u gornjem domu pojave klubovi poput Evertona, Lestera ili Vulvsa, ali je za očekivati da većini ostalih učesnika, primarna ambicija bude izbegavanje borbe za opstanak.

Užitak svih ljubitelja ostrvskog fudbala umanjiće atmosfera usled praznih tribina koja je praksa u svetu već mesecima, ali nema dileme, predstoji nam nova veoma interesantna sezona na premijerligaškoj pozornici.

Premijer liga, prvo kolo

Subota

Fulam – Arsenal 13.30

Kristal palas – Sautempton 16

Liverpul – Lids 18.30

Vest Hem – Njukasl 21

Nedelja

Vest Bromvič Albion – Lester 15

Totenhem – Everton 17

Ponedeljak

Šefild junajted – Vulverhempton 19

Brajton – Čelsi 21.15

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar