Foto: EPA-EFE/STRINGER

Srpski fudbaleri Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić po svoj prilici neće odigrati utakmicu protiv iranskog Nasaji Mazandarana u Ligi šampiona.

Reč je o azijskom izdanju elitnog klupskog takmičenja i problem je nastao zbog jedne statue. Čak ne ni tamo gde je trebalo da igraju Al Hilal i Nasaji Mazandaran u utorak od 18 časova.

PROČITAJTE JOŠ:

Do problema je došlo zbog utakmice Al-Itihada i Sepahana, takođe saudijskog i iranskog kluba, jer je na terenu Sepahana postavljena statua iranskog generala Kasima Sulejmanija.

Gosti iz Saudijske Arabije nisu zbog toga hteli da izađu na teren, pa je meč otkazan, a Fudbalski savez Saudijske Arabije je kasnije pozvao i Al Hilal, pa shodno tome i Sergeja i Mitra, da se vrate u tu zemlju.

Sulejmanija Saudijci smatraju zločincem, a Iranci herojem koji je ubijen pre tri godine.

Inače, na stadionu Sepahana se okupilo 60 hiljada ljudi koji su napravili vatrenu atmosferu za meč koji nije na kraju ni odigran, dok će onaj od utorka biti otkazan, kako sada stvari stoje.

Samim tim, Iranci neće imati priliku da na delu vide majstorije nekih od skorašnjih skupih i popularnih pojačanja iz Al Hilala.

BONUS VIDEO: Sve je jednostavno kad kombinuju Tadić i Džeko

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare