Srbija vs Burgarska Foto:Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, saopštio je širi spisak od 35 fudbalera, čime je zvanično zagrevanje za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj počelo.

Stevan Dika Stojanović, direktor A reprezentacije, obradovao je naciju potom najavom Evra, te je ujedno i otkrio zdravstveno stanje svih fudbalera.

„Ambijent je dobar, kao i svih ovih godina. Pitajte svakog igrača da li ima neki problem sa selektorom, sa direktorom, sa ljudima iz sportskog sektora – siguran sam da će reći da nema. Atmosfera je sjajna, a momci su fenomenalni. Pavlović, Bleki Milenković, Saša Lukić, Maksimović, Mladenović… Uvek su tu! Da ne nabrajam sad sve… Mitrović bi bez glave igrao za Srbiju! Tadić ne bi propustio utakmicu nikad, nema šanse. Jel možeš? Mogu. Trening? Mogu. Sve! Pravi kapiten. I zato mislim da možemo da napravimo iskorak, barem da odemo u sledeći krug“, rekao je Stojanović za „Mozzartsport„.

PROČITAJTE JOŠ

Smatra da je sve osam puta bolje nego kada se naša selekcija spremala da ode na Mundijal u Kataru.

Tada je veliki broj igrača bio povređen, što u ovom trenutku nije slučaj.

“Osam puta bolji. Jer, tada smo imali osmoricu povređenih igrača. To je bilo strašno… Opet, ne možeš da ne zoveš te momke za Mundijal, jer su oni izborili plasman, deo su tima. I svi su bili ne na 50 odsto mogućnosti, nego možda i ispod toga. A, koga god da pitaš od njih može li da igra – može! Svako hoće, svako želi i mi smo ih razumeli. Iako vidimo da ne mogu, da nije to to. Videlo se to i po selektoru. Sećam se, poslednji trening pred utakmicu sa Brazilom, sedimo na klupi i selektor mi kaže: “Diko, ovo mi je prvi put da dan pred utakmicu ne znam sastav. Ne znam koga da stavim”. Od osmorice povređenih, šestorica su bili starteri. Zove on tad na treningu Vlahovića, pita ga može li, Dušan odgovora: “Mogu selektore, kidam za Srbiju, spreman sam”. A, vidimo da nije, da je na 30-40 odsto svojih mogućnosti“, rekao je Dika.

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće u grupi C zajedno sa Danskom, Engleskom i Slovenijom.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Zagrevanje za EURO 2024, Zoran Filipović epizoda 2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare