Denis Bergamini
Foto: Screenshot Youtube veritaperdenis +

Denis Bergamini stradao je pre 32 godine, a od tada je bilo nerasvetljeno pitanje njegove smrti, iako se smatralo da je u pitanju samoubistvo.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, Izabela Interno, njegova bivša devojka, optužena je za ubistvo, a prvo suđenje je zakazano za 25. oktobar, prenosi „Korijera“. Fudbalera Kosence je stradao 18. novembra 1989. godine kada je imao samo 27 godina. Godinama se pričao o samoubistvu kada je njegovo delo pronađeno pred točkovima kamiona na putu 196.

Izabela se tereti za ubistvo sa predumišljajem, a smatra se da je tada 19-godišnja devojka odlučila da kazni momka jer je prekinuo vezu. Najpre ga je drogirala i ugušila, a onda uz pomoć još uvek nepoznatih ljudi, postavila scenu da sve izgleda kao samoubistvo. U ovu priču nije poverovao niko od članova porodice Bergamini, ali ni navijači i ljudi koji su ga znali najbolje.

Istraga ovog slučaja ispunjena je brojnim lažima, nestalim dokazima i zaverama. Tek nakon što je ponovo otvoren njegov kovčeg i pregledano njegovo telo ekspret je saopštio da je uzrok smrti gušenje. I dok se godinama zvanično pričao da je reč o samoubistvu mnogima je bilo to bilo čudno jer je njegovo telo govorilo drugačiju istinu. Iako se navodno bacio ispred kamiona u pokretu njegova odeća je bila netaknuta, sat je bio čitav, dok su čak i čarape ujedno navučene do listova.

Prva autopsija je bila potpuno kontradiktorna u odnosu na rekonstrukciju događaj koja je ponudila Interno i vozač kamiona. Na telu nije bilo tragova da je vučeno po zemlji, nije bilo preloma, velikih nateklina… Ipak, slučaj je dugo bio u fioci.

Mesecima nakon smrti je nestala odeća Bergaminija, a patike su postale njegovom ocu. Porodica nikada nije prestala da se bori za istinu. Otac Domicio je preminuo, a sestra Donata je dočekala da se sazna istina nakon što je čitav život posvetila sećanju na brata.

Bonus video: Top 5 fudbalskih transfera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar