Foto: EPA PHOTO EFE/TORRECILLA

U sportu se pamte pobednici, titule... Porazi su sastavni deo toga, bole, ali se iz njih mora i može mnogo naučiti.

Naročito je teško kada postoje velika očekivanja. Tu je šansa za tragediju daleko veća, a posledice mogu da budu fatalne po dalje karijere sportista.

PROČITAJTE JOŠ

Ukoliko ne izvuku najbolje iz onoga što ih je zadesilo.

Jedan od sportista koji se suočio sa tamnom stranom medalje je nekadašnji fudbaler, a sada trener Miroslav Đukić.

Kao igrač Deportivo La Korunje imao je priliku da donese svom timu titulu šampiona Španije 1994. godine.

Penal u poslednjem minutu utakmice protiv Valensije, Bebeto, kao čovek zadužen za izvođenje jedanaesteraca nije želeo da preuzme odgovornost.

Na belu tačku je stao, tada 28-godišnji Đukić. I promašio…

„Taj penal je formirao deo moje ličnosti. Najgori trenutak u mom fudbalskom životu. To je nešto što se dešava samo u filmovima. Poslednji minut, penal za titulu. Postoji veoma tanka linija između heroja i tragičara, a ja sam pao na pogrešnu stranu“, naveo je Đukić.

On je za Marku rekao da nije čovek koji će osuđivati sebe, ali…

„To je i dalje u meni. To ostaje. Taj penal će ostati do kraja mog života. Pokušao sam da izvedem zaključke, čak i sa tim ožiljkom, postao sam jači kao osoba. Prevazišao sam to, ne volim da pričam o tome, ali mogu da sagledam celu situciju sa razumne distance“, istakao je Đukić.

Sastavite i vi idealnih 11 Partizana i Crvene zvezde!

Sportska redakcija Nova.rs je pripremila serijal u kom će pokušati da, uz pomoć vas i navijača večitih rivala iz raznih oblasti društvenog života, dođe do najboljih timova u istoriji dva najveća srpska kluba. U komentarima na vest nam šaljite svoje najbolje timove ili na email [email protected], pa će i vaši izbori na kraju uticati na konačan izgled najboljih sastava večitih rivala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar