Mirko Ivanić; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Mirko Ivanić se nalazi na meti Glazgov Rendžersa koji želi da vezistu Crvene zvezde dovede u svoje redove do kraja letnjeg prelaznog roka.

PROČITAJTE JOŠ

Prema informacijama „Mocart sporta“, škotski gigant je na adresu srpskog šampiona poslao ponudu u visini od 3,5 miliona evra pa se u upravi nalaze pred velikom dilemom.

Sa jedne strane, Mirko Ivanić je u ovom trenutku jedan od najboljih fudbalera Crvene zvezde, koji je prethodne godine postigao 20 golova uz 16 asistencija, a ove godine četiri gola i jednu asistenciju. Reprezentativac Crne Gore je u ovom trenutku jedan od ključnih igrača Dejana Stankovića i njegov eventualni odlazak bi bilo izuzetno teško nadoknaditi.

Sa druge strane, postoji i finansijski imperativ jer je srpski šampion do sada prodao samo Željka Gavrića za 1,2 miliona evra u Ferencvaroš, a ispadanje od Šerifa je klub direktno koštalo profita od pet miliona evra.

Kako nijedan drugi igrač nije na vidiku za neku ozbiljniju prodaju, u klubu imaju dilemu da li da prihvate ponudu za Ivanića, koji u ovom trenutku ima 28 godina.

Kako navodi „Mocart sport„, za Ivanića je pre Rendžersa bio zainteresovan ruski Dinamo, a nudio je čak i više od ekipe koju predvodi Stiven Džerard.

Ali, u tom trenutku je još u opticaju bilo najelitnije evropsko takmičenje, pa uprava nije ni pomišljala na prodaju Ivanića.

Sada je situacija dosta drugačija, a ubedljiva pobeda protiv Kluža gotovo da garantuje grupnu fazu Lige Evrop, pa se u skladu sa tim planiraju dalji koraci.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar