Foto: Pedja Milosavljevic/ STARSPORT

Fudbaleri Partizana će od ponedeljka 4. maja ponovo početi da treniraju, ali kako je najavljeno, u skladu sa preporukama nadležnih organa o zaštiti od koronavirusa.

Fudbaleri Partizana će od ponedeljka četvrtog maja početi da treniraju, sve u skladu sa preporukama Ministarstva sporta i Vlade Republike Srbije.

Trener crno-belih Savo Milošević je u živom uključenju na televiziji Prva, otkrio kako će sve to izgledati.

„Držaćemo se preporučenog plana u narednih sedam dana. Ako budu ove najave tačne da će u narednih sedam dana ukinuti vanredno stanje, onda će to dosta toga promeniti. Dakle, sa sada ćemo se držati ovog materijala koji nam je dostavljen. Neće niti zadržavanja zajedničkog u prostorijama, igrači će kratko biti u prostorijama, u samom sportskom centru. Kako informacije budu dolazile iz dana u dan, mi ćemo se prema njima odrediti“, kaže Milošević.

On je rekao da će treneri i igrači biti suočeni sa drugim izazovima i problemima po povratku u proces rada.

„Igrači su već mesec i po do dva van takmičarskog ritma i ta prva nedelja ne bi mogla i onako da bude nešto spektakularno teška. Više će to biti testitanja, u kom stanju se nalaze igrači. Ono što može da bude problem je kada se nastavi takmičenje. Period koji je iza nas je ostavio traga i bojim se da ako brzo uđemo u takmičenje, možemo da imamo problem sa povredama. Mnogo je bitnije kakve ćemo odluke doneti kada je u pitanju nastavak takmičenja. To je nešto jako bitno, jer period priprema igrača za tako nešto je najveći problem“, dodao je Milošević.

Na pitanje kada očekuje da bi moglo da se krene sa utakmicama, s obzirom na činjenicu da FS Srbije ima rok do 25. maja da odluči šta će biti sa sezonom, Milošević je rekao:

„Mogu samo da kažem u svoje lično ime i sa stanovišta struke. Period koji je neophodan da bi se igrači minimalno zaštitili i pripremili je negde oko četiri nedelje. Bilo koja priča da se igra pre toga nije realna. U Evropi je drugačije od države do države. Dosta toga će zavisiti i od odluka vlada u tim državama pa i konkretno od naše. Verovatno ljudi koji imaju bolji uvid u stanje o koronavirusu znaju koliko brzo mogu da krenu u takmičenje. Ja mogu samo sa aspekta struke da kažem, a to je da nije realno da u narednih mesec dana imamo takmičenje“, dodao je Milošević.

Strateg Partizana je rekao da su njegovi igrači poštovali program i plan rada koji su dobili tokom pauze.

„Imali su program po kojem su radili svaki dan. Na sedam dana smo im menjali programe, međutim, taj rad se ne može porediti sa onim na terenu. Nemoguće je održati takmičarski ritam u ovakvim situacijama. Sigurno je da su ostali bez bilo kakvog takmičarskog ritma. Bilo je bitno da ne dobiju na kilaži, da rade vežbe snage, ali to je sve deset ili 20 odsto od onog što im je potrebno za takmičenje.“

PROČITAJTE JOŠ:

Milošević kaže i da očekuje da se, po povratku u normalu, fudbalski svet brzo oporavi.

„Fudbal je u velikoj meri nezavisan, posebno u bogatim državama. Očekujem da se relativno brzo vrati u normalu. Zavisi dosta od TV prava, znam da će i TV kuće insistirati da se sve vrati što pre u normalu. Svima je to interes. Ipak, nekoliko meseci je neophodno da ekipu dovedete u red, da je potom vratite u takmičarski ritam. Sigurno na početku nećemo gledati fudbal kakav je bio pre ove pandemije, osetiće se na kvalitetu u početku, to je sigurno“, kaže Milošević.

Naravno, nije mogao da precizira kad bi nastavak u Superligi mogao da usledi.

„Što se tiče samog virusa, zaista nisam stručnjak za to, ne bih se usudio da to komentarišem. Koliko sam se plašio virusa, zbog sugrađana, toliko sam imao i strah od ekonosmkih posledica koje će ostaviti i na državu i na ceo svet. Sve stoji tri meseca, to će ostaviti žestoke posledice po ekonomije svih država, ali na to moramo da budemo spremni. S druge strane, o tome sam pričao sa prijateljima, možda nije ni loše što se sve ovo desilo, da se malo resetujemo u glavama i da vidimo kako su neke sitne stvari ustvari najveća moguća zadovoljstva. To što ćemo izaći u park vikendom ili ručati sa decom i porodicom, što ćemo se posvetiti nekim stvarima koje smo malo zapostavili, vratiti taj točak ili ga usporiti… Suviše brzo je išlo sve to“, zaključio je trener Partizana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare