Podeli
Foto: Pedja Milosavljevic/ STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde od ponedeljka 4. maja vraćaju se grupnim treninzima na stadionu "Rajko Mitić".

Kako puručuju iz kluba, sve će biti u skladu sa instrukcijama za otpočinjanje trenažnog proseca na otvorenom Ministarstva omladine i sporta u Srbiji, a koje je Fudbalski savez Srbije prosledio klubovima.

Iz Crvene zvezde poručuju da su igrači od početka Vanrednog stanja uvedenog 15. marta vredno trenirali kod svojih kuća po planu i programu koje im je dostavio stručni štab na čelu sa trenerom Dejanom Stankovićem.

U međuvremenu, stručni štab je pažljivo sledeći uputstva nadležnih službi i organa temeljno pripremio plan rada.

S obzirom da to da je dozvoljeno da na terenu maksimalno bude 10 ljudi, plus dvojica članova stručnog štaba pored terena, trener Dejan Stanković će zajedno stručnjakom za kondiciju Federikom Panonćinijem raditi sa igračima u tri grupe i to u tri različita termina.

U prvoj i u drugoj grupi biće po osmorica fudbalera, u trećoj sedmorica dok će golmani raditi odvojeno na drugom terenu i u svom terminu. Pored Stankovića, Panonćinija i fudbalera, shodno instrukcijama pored terena biće jedan maser i još jedan trener.

Iz kluba takođe dodaju da poštuju sve odredbe Vlade Republike Srbije, ne samo za vreme Vanrednog stanja, već su i pre njegovog uvođenja primenjene sve mere prevencije u borbi sa koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ:

Uz mnogo atipičnih uslova vezanih za sam proces treninga, a odnosi se na broj fudbalera na terenu, rastojanje među njima i još mnogo detalja, u dobijenim novim Instrukcijama za treninge na otvorenom postoji i niz odredbi koje se odnose na sam proces higijene, kako za sportiste tako i za ostale radnike, od samog ulaska na stadion pa sve do odlaska kući.

Klub je takođe izvršio pripremne radnje da se sprovedu sve preventivne mere koje su propisali Vlada i Ministarstva.

U proteklom periodu, crveno-beli su pokazali društvenu odgovornost i humanost jer su finansijski učestvovali u kopovini respiratora kada je bilo najvažnije, poklonili Infektivnoj klinici u Beogradu 4.000 testova za koronu, sproveli jedistvenu tronedeljnu akciju pomoći članovima kluba i veteranima starijim od 65 godina…

Fudbalski Savez Srbije još nije doneo definitivnu odluku kada će se i u kom formatu nastaviti Suprliga Srbije, ali Crvena zvezda nastavlja sa svim svojim akcijama.

Nastaviće da prodaju ulaznice za prvu sledeću utakmicu na stadionu “Rajko Mitić” koja će biti odigrana sa publikom i to po ceni od 75 dinara. Ova odluka doneta povodom 75. rođendana kluba još 4. marta je ostala na snazi a ceo prihod od prodaje ulaznice ide u humanitarne svrhe i to za pomoć odelenju za nefrologiju Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj i manastiru Cerenska reka na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar