Foto: EPA-EFE/MARTIN ROSE

Štoper nemačkog tima spreman je za novu sezonu Bundeslige, biće zamenik kapitena u ekipi koja želi u gornji deo tabele po povratku u elitni rang

Druga liga je prošlost za Verder, Miloš Veljković je jedan od glavnih igrača slavnog kluba iz Bremena i spreman je za najveće izazove.

Stub odbrane parafirao je novi ugovor, a za Nova.rs govori o pripremama, predstojećoj sezoni, ulozi zamenika kapitena, Bundesligi i reprezentaciji, a otkrio nam je čime se uvek vodi na terenu.

Utakmice Bundeslige u predstojećoj sezoni biće prenošene na kanalima Sport kluba uz SBB, na EON i Total TV platformama

„Bili smo dve nedelje na pripremama u Austriji. Odradio sam svaki trening, pet-šest godina nisam imao ovakve pripreme, tek prvi ili drugi put sam prošao cele. Spremni smo za novu sezonu, radujemo se što ćemo opet igrati Bundesligu“, kaže Miloš Veljković za Nova.rs.

Sezonu počinjete već u ponedeljak u Kupu Nemačke na gostovanju Energi Kotbusu?

„Malo je specifično da se prvo igra Kup. Bitno nam je to takmičenje, jer je velika tradicija Verdera u Kupu. Idemo na pobedu, naravno, moramo da budemo na 100 odsto odmah, kao i posle u prvenstvu“.

Već šest godina ste u Bremenu?

„Zadovoljan sam, ne moram da ističem koliko se dobro osećam ovde, sve je baš kako treba. Došao sam 2016. iz Totenhema, poštovanje u klubu je obostrano, radujem se novoj sezoni da se opet dokazujemo“.

PROČITAJTE JOŠ

Nedavno ste produžili ugovor, šta je bilo ključno?

„Imao sam više razloga, ali jedna od najvažnijih je mogućnost da igram, da stalno budem na terenu. Želim da budem u ritmu i pravoj formi, jer dolazi i Svetsko prvenstvo, moći ću stalno da igram jake utakmice. Vrlo bitan faktor za ostanak je i trener Ole Verner, došao je prošle godine, sjajan je stručnjak“.

Trener Verner je vrlo mlad, ima tek 34 godine?

„Odličan je trener, iako je mlad. Vrlo je smiren i kad izgubimo, zna kako da priča sa ekipom. Nema euforije ni kada pobeđujemo, uvek je ne zemlji i stalno nam daje mirnoću. Zna kako da se ophodi, ne forsira svoje ideje na silu, nego gleda da se prilagodi kvalitetu igrača. Ako ima dobra tri štopera i dva špica, igraće svi, neće igrati dvojica pozadi ili jedan napadač. Zna kako najbolje da sklopi ekipu od igrača koje ima. Verner je i odličan taktičar, ne menja mnogo, što i nama znači da možemo da se uigravamo, da napredujemo svako na svojoj poziciji u istoj formaciji, jer kad se često menja onda toga nema“.

Foto: EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN

Nosili ste i kapitensku traku na nekim utakmicama?

„Kapiten Omer Toprak je otišao u Tursku, traku je preuzeo saigrač iz odbrene Marko Fridel, a ja sam zamenik. Mnogo mi to znači, velika je čast da budem drugi kapiten, pogotovo što je ekipa odlučila ko će biti, lepo je dobiti od saigrača to priznanje. Ima nas petorica sa kojima se trener često konsultuje, pomažemo mu šta treba, često razgovara sa nama oko svega. Dobro je to kada se zajedno pitamo, da nije odgovornost samo na jednom. To je često običaj u Nemačkoj, bar trojica su sa tom ulogom, da trener može da im se obrati i posavetuje“.

Na startu Bundeslige gostujete Volfsburgu?

„Iskreno, odlično poznajem Bundesligu, biće nam potrebno malo da uđemo u ritam. Promenilo se dosta igrača, ali je atmosfera odlična. Mnogi nisu igrali u Bundesligi i njima će biti potrebno vreme da se naviknu, ali bitno je da imamo pravu hemiju u ekipi“.

„Bajern je uvek glavni favorit“

Bundesligu su napustile velike zvezde kao što su Robert Levandovski, Erling Holan, došli su Sadio Mane, De Liht…?

– Jeste, ali su i došli veliki igrači, Bajern je favorit za titulu kao uvek, i Borustija Dortmund se pojačala dosta. Lajpcig je zadržao mnogo igrača, kostur ekipe je tu, imaju odličan tim da budu u vrhu – dodaje Veljković.

Kakva su očekivanja od sezone, dokle može Verder?

„Treba da se borimo da budemo u gornjem delu tabele, međutim, nećemo previše da pričamo. Idemo na pobedu u svakom meču, nadam se da ćemo moći da budemo u formi iz druge polovine prošle sezone i da nastavimo tako da igramo“.

Za oko mesec dana je i okupljanje reprezentacije zbog Lige nacija, bliži se i Mundijal?

„Moja filozofija je uvek ista, pogotovo poslednje tri-četiri godine otkako sam redovno u reprezentaciji, da samo uvek igram, pa čak i kad nisam zdrav, nema mnogo čuvanja. Naravno, uz profesionalan pristup i oporavak, ali nema previše čuvanja, samo igraj, igraj, guraj i biće onda sve kako treba. Svi se radujemo svakom okupljanju nacionalnog tima, bio sam na jednom Mundijalu što je velika stvar, voleo bih opet. Ipak, ne bih previše da gledamo unapred, moramo da budemo mirni i na nivou, da ne budemo arogantni, a imamo izuzetno kvalitetnu ekipu“.

BONUS VIDEO Kilijan Mbape – najplaćeniji fudbaler današnjice

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar