Foto: Starsport

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević održao je konferenciju pred meč svog tima sa Monakom u poslednjem kolu Lige Evrope.

Oliver Mijušković Foto: Nova.rs

Zvezda bi u slučaju pobede sigurno otišla u Ligu konferencija, dok plasman u nokaut fazu Lige Evrope zavisi od rezultata meča Trabzon – Ferencvaroš.

PROČITAJTE JOŠ:

„Jeste, mislim da jeste (najvažniji meč u karijeri). Voleo bih da ne ostane na tome da je najveća, ulog je pobeda u svakoj sledećoj utakmici, da gledamo ovo kao i svaku drugu, da je dobijemo i kontrolšiemo od početka, nadamo se da ćemo moći, ali ponekad sve zavisi od snage protivnika. Motivisanost, spremnost i fokus je važna. Taj trenutak nepažnje u prvom meču nas je koštao pobede ili nerešenog rezultata, moramo da budemo za nijasnsu hrabriji i ofanzivniji, to je stav mojih igrača, to je negde gde tražimo našu šansu“, istakao je Milojević.

Monako je imao loš period od nekoliko utakmica bez pobede, ali je za vikend upisao pobedu protiv Anžera u prvenstvu.

„Očekujem ih u jednoj prepoznatljivoj slici, to je ono što stalno igraju, moramo da im zatvorimo centralni deo terena, žele da napadnu ta dva međuprostora i da trčanjem u međuprostor dođu u završnu trećinu. Tu očekujem kvalitet u njihovom napadačkom triju, u kojoj god formaciji da budu igral,“.

Zvezda nema probleme sa povredama pred ovaj meč, a na treningu je i Seku Sanogo, kome je bio prognoziran kraj polusezone.

„Kadrovska slika kod nas je jako dobra“.

Otkrio je Milojević i šta će biti drugačije nego u Beogradu.

„Svakako je naš kvalitet kada igramo kao kolektiv, da pojedinci iskoče, da li je to Pešić, Bukari, Ivanić, mislim da je vreme i da on proradi, da pokaže zašto je jedan od najboljih u timu. Kada je reč o slabostima Monaka, ti igrači su jako dobri, možda je slabost što nekad veruju previše fizici, pa ne uspevaju sve da pokriju, to smo imali par puta da vidimo u Beogradu, ali smo sada napadački u boljoj formi. Ne možemo da pretimo, ali možemo da se nadamo boljoj produktivnosti kada podignu visoke bekove, ostave dosta prostora sa strane, to su mali detalji i korekcija našeg osnovnog modela“

Monako ne odstupa previše od svog stila igre, a Milojević zna koje su prednosti njegovog tima.

Miloš Milojević
Miloš Milojević; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

„Monako protiv svih protivnika igra isto, ne adaptiraju se previše, Njihov osnovni kvalitet je momenat gubljenja lopte protivnika, tu imaju i timske i individualne kvalitete, korektni su, imaju iste automatizacije, to su neke stvari koje stalno rade. Mislim da više fokus treba da bude šta mi želimo, da ne treba da izađemo da smo mi podređeni. Kad mi kontrolišemo igru i njima je jako teško, jer ta četiri ofanzivna igrača nisu zainteresovana za defanzivu, to je činjenica“.

Zvezda nikada nije slavila na gostujućem terenu u Francuskoj, a sada je idealna prilika da se tome stane na put.

„Nisam imao taj podatak, nije baš neka da kažem dobra slika ako je tako, mnoge negativne stvari kroz istoriju su se desile u Francuskoj. Ne mislim tu zbog sebe da bih se upisivao u istoriju, najbitniji je tim, Crvena zvezda. Nadam se da momci mogu do pobede i proleća u Evropi koja nam je cilj. Kažem, nisam neko ko juri rekorde i nemam taj ego borbe sa prošlošću, treba da gledamo unapred, najviše volim finale, a ovo je neko finale, nosi dozu presinga i odgovornosti. Nisam znao da je 20 utakmica, ali je svaka kod nas moranje, idemo na pobedu. Tražim im da se opuste, da igraju dobar fudbal i da ne razmišljaju o rezultatu, nego o predstavi fudbalske igre, da li je to prijem, dodavanje… Nekad možete da prevarite fudbal, ali ne mnogo puta i ne konstantno“.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Jedno od pitanja bilo je i da li ima mesta za Ivanića i Kataija u isto vreme u tinu, a Milojević je novinara prekinuo u poal rečenice.

„Ima! Znam, za Ivanića i Kataija, tri godine su igrali zajedno, ne mislim da nema“.

Eraković je ove sezone igrao i na poziciji beka, ali će u izostanku Dragovića verovatno biti na štoperskom mestu uz Nemanju Milunovića.

„Mogu da budem toliko slobodan da kažem da će Eraković igrati na najboljoj poziciji trenutno gde trenutno pruža jedan od naših najkonstantnijih igrača. Momak koji zaslužuje da se nađe na spisku putnika za Katar, mislim da može da ima lepu budućnost. Hteli smo da ga odmorimo protiv Kolubare, jer je igrao najviše minuta nakon mog dolaska. Nismo mogli, u godinama je gde može da podnese najveći teret. Kvalitet mu je to što može da igra na obe pozicije, gde god da ode iz Zvezde, nadam se ne pre juna, a želim mu da ostvari svoje snove, mislim da će mu to biti pomoć u adaptaciji. Da neće biti samo prodat i zaboravljen, nego da će i da igra“, zaključio je Milojević.

BONUS VIDEO: Fudbaleri Crvene zvezde krenuli u Monako

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar