Foto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Očigledno je želeo da se oproba u najjačoj ligi sveta

Miloš Kerkez nastaviće karijeru u Bornmutu, javlja fudbalski insajder Fabricio Romano.

Engleski klub je praktično „oteo“ Kerkeza Laciju, koji će naredne sezone igrati u Ligi šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

AZ Alkmar, klub u kojem je Kerkez nastupao, dao je „zeleno svetlo“ za njegov transfer u Premijer ligu, a očigledno je i mladi levi bek imao želju da se oproba u Engleskoj.

Ugovor sa holandskim klubom važio mu je do leta 2026. godine, ali sada će Bornmut biti mesto gde će se razvijati, pošto ima tek 19 godina.

Kerkez je rođen u Vrbasu, ali je stasao u Mađarskoj, pa je odlučio da nastupa za tamošnju reprezentaciju.

„Srbija mi nikada nije prišla, Mađarska je to uradila kad nisam imao punih petnaest godina. Ovde me poštuju, kao i moju porodicu, to nikada neću zaboraviti. Od početka sam odlučio da, ako dostignem taj nivo, želim da igram u seniorskoj reprezentaciji Mađarske. Uvek je čast igrati u reprezentaciji, nije bitno da li selektor računa na mene pet ili devedeset minuta, dajem sve od sebe. Osećam se spreman za to“, rekao je jednom prilikom Kerkez za mađarske medije.

Kerkez može da pokrije i neke pozicije na sredini terena, a mađarski fudbal „raste“ iz godine u godinu, pa bi upravo mladi Vrbašanin mogao da bude i predvodnik neke nove generacije. Za seniorski tim Mađarske debitovao je prošle godine, a protiv Srbije bi mogao da igra u kvalifikacijama za Evro 2024.

BONUS VIDEO Svi golovi i asistencije Džuda Belingema u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar