Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Vladan Milojević, bivši trener Crvene zvezde koji trenutno vodi Al Ahli iz Saudijske Arabije, otkrio je da je zbog sina bio spreman da preda ostavku Zvezdanu Terziću prošlog leta, ali ga je supruga sprečila.

Najuspešniji trener u istoriji slavnog kluba s Marakane bio je spreman da ode i ranije, između dve utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa Kopenhagenom.

PROČITAJTE JOŠ

Sreća tadašnjeg trenera Zvezde bila je vidljiva posle penala za infarkt u revanšu sa Kopenhagenom kada su crveno-beli obezbedili bar Ligu Evrope.

Istorija će hteti da drugi put zaredom posle Jang Bojsa uđu u Ligi šampiona, ali je sada Milojević u razgovoru za Žurnal prvi put javno rekao zašto je hteo da ode i pre decembra 2019. godine.

„Niko u klubu nije znao, prvi put i pričam javno o tome. Da me supruga nije ubedila da ostanem, podneo bih ostavku. Bio sam na putu da to učinim. Imao sam veliku peripetiju, tada shvatio neke stvari. U klubu čiji je član tada bio moj sin, Vojvodini, bilo je niskih udaraca od nekih nebitnih ljudi, reč je o stvarima koje nisu za javnost. To me je opteretilo. Morao sam da ga sklonim. Ceo život sam se borio da deca ostanu ovde, ali Srbija je ovo“, objasnio je Milojević za Žurnal.

Srećan 30. rođendan Žurnalu!

Sportska redakcija Nova.rs čestita jubilarni 30. rođendan „Žurnalu“, jedinom sportskom listu u Srbiji. Prvi primerak „Žurnala“ ugledao je svetlost dana, sada već davne, 1990. godine, tačno 17. maja i od tada je obavezno štivo za istinske ljubitelje sporta, počev od fudbala i košarke, preko odbojke i tenisa, pa sve do vaterpola, konjičkih trka, kuglanja… Da nastavite da se čitate i da budete još bolji.

Strateg Al Ahlija iz Saudijske Arabije, koji trenutno boravi u Srbiji dok je na snazi pandemija koronavirusa, kaže da ga je sve to ojačalo.

„Nisam želeo da moje dete ispašta, ima svoje snove i život. Čekao sam da se sve to završi, Bogu hvala istrajao sam. Velika je to škola za mene, svašta sam prošao“, ističe Vladan Milojević.

Čovek koji je Crvenu zvezdu dvaput uveo u Ligu šampiona, igrao i grupnu fazu Liga Evrope s crveno-belima, osvrnuo se na tadašnja dešavanja u FK Vojvodina, gde je igrao njegov sin koji je trenutno član grčkog Panioniosa.

„Nažalost (nebitni ljudi u Vojvodini) nalaze se na mestima na kojima se nalaze. Kad složno gurate kamen uzbrdo, pokušavate da ga držite visoko, a onda vidiš da navijaju da se taj kamen sruši i nema više motiva. Sve je uzalud“, poručio je Milojević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare