Foto: Starsport

Emotivno za kraj.

Crvena zvezda uspela je posle mnogo muke i preokreta da golovima Aleksandra Pešića savlada Čukarički i osvoji trofej Kupa Srbije i samim tim i treću duplu krunu u nizu što nikome ranije nije pošlo za rukom.

Tako je i Miloš Milojević svoju misiju na klupi crveno-belih završio sa još jednim trofejom, a nakon meča je pričao o igru svog tima u velikom finalu.

PROČITAJTE JOŠ

„Finala se igraju da bi se pobeđivala. Nema tu filozofije. Ušli smo veoma dobro, kontrolisali meč, kad promašite neke šanse, kad ste pospani, dođe kazna. Najbitnije je da mora da se veruje, da se nastavi u istom ritmu. Nije lako da se osvoji titula šest kola pre kraja i onda da se motiviše ekipa i da se vrati ekipa posle 0:1. Nisu mi se svideli zvižduci na kraju, dajte momcima oduška na kraju sezone. Kao navijač sam hteo još jedan gol, čestitam Čukaričkom na dobroj utakmicu. Znali smo da će promeniti na pet pozadi, išla je utakmica malo više njima na ruku nego nama. Finale je tu da se pobedi, istorija je ispisana“.

Milojević se osvrnuo i na igru Aleksandra Pešića koji je sa dva gola rešio finale.

„Špic treba da postiže golove. Nepravedna je kritika prema njemu. Dao je mnogo bitnih golova ove sezone, prestrorgi smo prema njemu, nema mnogo slobodnih špiceva. Treba nam špic kao što je Pavkov, koji zna naše prvenstvo kako se igra. Ovakve utakmice su potrebne srpskom fudbalu. Drugačiji taktički zahtevi, uzbudljivi mečevi, meni se to svidelo. 3, 4 ili 5:0 nas ne tera da budemo bolji“.

Stao je i u odbranu Milana Borjana koji je iz kornera primio gol u prvom poluvremenu.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

„Primio sam ružniji gol kao pomoćni trener protiv Omonije. Znamo koji je Doćićev kvalitet, zato je tu gde jeste i dugo traje. Borjan nas je vodio do finala Kupa, imao je u akciji pre gola dve intervencije. Pokazao je tim jačinu karakter, danas je junak bio Pešić. To je kvalitete Zvezde veliki broj igrača. Imali smo još nekoliko kvalitetnih igrača na klupi“.

Otkrio je i šta će raditi sa majicom.

„Pošto sam ja nomad neću ih nositi i Švedsku, ali biće u Knjaževcu. Otac se više brine o tome, za mene je to moralna satisfakcija. Imaće gde da se smeste“.

Crvena zvezda u narednu sezonu ulazi sa novim trenerom,, a medije je zanimalo d ali očekuje da će ga Barak Bahar pozvati.

„Ne očekujem. Zvali su me novinari iz Izraela. Očekujem izraeslski broj, niko mi ne duguje, nikome ne dugujem tako da se javljam. Zvezda je moj klub, želim sve najbolje mom nasledniku. Zvezda je veća od bilo kog trenera, želim Baharu da ostane ceo mandat“.

Isitiče da će tek posle nekog vremena biti svestan svega što je uradio.

„Trenutno nisam ni svestan, jer je kraj utakmice pre sat vremena bio. Ne znam ni puno da se radujem ni puno da plačem. Znam kroz šta smo prošli. Znam šta je uložio stručni štab. Drago mi je što smo sve uspeli, drago mi je da nije bilo problema, na kraju uvek dođu rezultati. Ponosan sam što sam od uprave kluba dobio priliku da budem trener u ovoj istorijskoj sezoni. Čekali su navijači Ligu šampiona, mislim da mogu da budem ispunjen. Dođu vam novi izazovi i fokusirate se na budućnost“.

Izmene koje je napravio su promenile tok susreta, a jedan od njih je bio i ulazak Kingsa Kangve.

„Jeste svakako. Ne bih zaboravio ni Mijailovića. Sa Kingsijem smo dobili stabilnost da kad uđemo desne strane dobijemo prostor. Kangi nije legla utakmica, to je kvalitet Zvezde da umesto Kange ubacite Kangvu, to je luksuz. Srećan sam zbog njega i svih momaka zbog pobede i nismo ulazili u rizik za produžetke i penale jer ih ne volim“.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Otkrio je i o čemu je pričao sa igračima na poluvremenu.

„Rekao sam da mora da postoji veća hrabrost, da se u istoriju ne ulazi sa 75 ili 90 posto nego sa 120. Nije lako, morate stalno da ih motivišete, kad dolazi novi trener, to su neoubičajene stvari. Borite se sa svalčionicom, sa rivalom… Ni u jednom klubu nikad nisam bio da ovako ozbiljno radimo poslednje nedelje. Nije dobro da se Kup igra poslednje nedelje. Finale treba da bude u martu. Ne možete 5 litara da sipate u flašu od litar. Pada i potencijal igrača, pripremali smo ovu utakmicu kao meč protiv Monaka. Istrpeli su me, hvala im, isplatilo se“.

Osvrnuo se i na špekulacije o povratkku u Švedsku.

„U Švedskoj živim, tamo mi je porodica. Nisam bio mnogo tamo, bolje je da budem u Knjaževcu. Znam na šta aludirate, prerano je za povratak tamo, volim fudbalski spektakl tamo. Kvalitet lige nema šta da pričam jača je nije jača. Po rangu nisu bolji od nas to bi za mene bio korak unazad“.

Na kraju se zahvalio i navijačima.

„Hvala navijačima dirnuli su me na kraju i igračima i navijačima na skandiranju. To je najmanje što sam mogao da učinim da osvojimo i Kup i prvenstvo“.

BONUS VIDEO Majstorija fudbalera Srbije za vođstvo protiv Španije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar