Promocija dresa FK Miljakovac
Promocija dresa FK Miljakovac; Foto: Ivica Veselinov

Fudbalski klub Miljakovac će od naredne sezone u zvaničnim takmičenjima imati mušku i žensku ekipu, a dresovi koje će nositi devojke i momci su predstavljeni na prostoru Spomenika prirode od izuzetnog ekološkog značaja, u Miljakovačkoj šumi.

Miljakovac je tim koji, iako nastupa u najnižem rangu takmičenja, privlači veliku pažnju javnosti zbog društveno-odgovornog angažmana, lokalpatriotizma i marketinških aktivnosti. Upravo je promocija novih dresova bila sjajan spoj ove dve stvari i Miljakovčani su još jednom privukli pažnju javnosti načinom promocije nove opreme ali i izgledom samih dresova.

PROČITAJTE JOŠ

Veliki broj simpatizera kluba i komšija se na poziv ŽFK i FK Miljakovac okupio u Miljakovačkoj šumi da uveliča promociju dresova i pokazao da lokalpatriotizam i dalje pokreće ljude kao i da amaterski fudbal može biti u fokusu javnosti, ako mu se pristupa na pravi način.

Miljakovac je predstavio domaću crno-zelenu garnituru, gostujuću belu sa crnim i zelenim prugama, kao i golmanski dres, koji je i privukao najviše pažnje, a urađen je po uzoru na golmanske dresove iz 90-ih godina prošlog veka. Sve tri verzije dresa koji su privukli veliku pažnju javnosti kreirane su od strane domaćeg brenda sportske odeće PUSH, novog tehničkog sponzora ŽFK i FK Miljakovac. Ono što ovu saradnju čini još posebnijom jeste da se sama proizvodnja dresova odvijala nigde drugo do na Miljakovcu u fabrici odeće FUSH.

Osnivač FK Miljakovac Jovan Simić zahvalio se svim simpatizerima kluba koji su danas došli na promociju i apelovao na sve sugrađane da čuvaju Miljakovačku šumu čistom, kao i sve ostale zelene površine u gradu.

„Vrlo sam srećan što smo juče bili u Miljakovačkoj šumi sa svojim komšijama i prijateljima iz naselja i da su oni prvi koji su videli novi dres našeg kluba. Lokalpatriotizam je jako bitan za život našeg kluba i zahvalni smo svim ljudima koji su danas sa nama i onima koji će nas pratiti tokom sezone. Drago mi je što kao klub iz najnižeg ranga i ove sezone dresovima ipak pomeramo granice kao da smo deo elitnog društva srpskog fudbala. Znali smo da će se golmanski dres svima svideti najviše. Svi klubovi uvek stavljaju fokus na igračke dresove, dok su golmanski monotoni, mi smo to rešili da okrenemo u svoju korist i kao inspiraciju koristili dresove koje su nosili  Dejvid Simen, Piter Šmajhel i ostali velikani 90-ih godina. Pozivam još jednom sve navijače kluba i posetioce naše divne Miljakovačke šume, da čuvamo zajedno ovaj Spomenik prirode i ovo prirodno blago koje imamo, jer pored promocije dresova danas želimo da pošaljemo i poruku i da pozovemo sve Beograđane da ove vrele dane provedu u hladu uređene i čiste Miljakovačke šume“, rekao je Simić.

Promocija dresa FK Miljakovac
Promocija dresa FK Miljakovac; Foto: Ivica Veselinov

Miljakovac je promocijom dresova na originalan način skrenuo pažnju i na Spomenik prirode od izuzetnog značaja, na Miljakovačku šumu, koja je jedan od 19 parkovskih šuma u Beogradu i veliko bogatstvo našeg glavnog grada. Ova šuma koja se prostire na 84 hektara ima izuzetan ekološki značaj za šire beogradsko područje, pa je zato 2010. godine proglašena za Spomenik prirode i vodi se kao zaštićeno područke III kategorije.

U Miljakovačkoj šumi je evidentirano 105 biljnih vrsta i poznata je po očuvanosti hrastova sladuna i cera. Takođe je evidentirano 284 životinjskih vrsta, između ostalog i nekoliko vrsta insekata koje su na svetskoj listi ugroženih vrsta, a obitavaju u Miljakovačkoj šumi.

Ženski fudbalski klub Miljakovac će ove sezone započeti takmičenje u okviru Druge ženske lige Beograda. Start priprema Miljakovčanke očekuje naredne nedelje, dok se početak sezone očekuje u drugoj nedelji septembra.

Muški tim je već započeo pripreme i napravio dve velike humanitarne utakmice i saradnji sa OFK Beogradom, a zatim i sa Slobodom iz Užica. Momci se uveliko spremaju za start Međuopštinske lige, najniži rang takmičenja, koji je zakazan za 20. avgust.

BONUS VIDEO Top 10 najskupljih reprezentacija na Mundijalu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar