FK Crvena zvezda, FK Partizan
FK Crvena zvezda, FK Partizan; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Večiti rivali bi već ovog četvrtka mogli da obogate kasu milionima. Crvena zvezda od 21.00 igra protiv Brage u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope, dok Partizan u Beogradu dočekuju Anortozis u poslednjem meču Lige konferencija.

PROČITAJTE JOŠ

Ne samo da će ovi mečevi biti značajni zbog prolaska u nokaut fazu evropskih takmičenja, već i zbog novca koji beogradski klubovi mogu da zarade.

Dvaput je prethodnih godina klub iz Ljutice Bogdana bio u šesnaestini finala, ali bi osmina finala bila najveći uspeh još od početka devedesetih godina.

Kada je reč o novcu, to je možda ono zbog čega bi upravi najviše prijao trijumf, jer Zvezda potencijalno može da zaradi skoro tri miliona evra.

Od toga je 630 hiljada evra za trijumf, 1,1 milion za prvo mesto u grupi i još 1,2 miliona evra za osminu finala Lige Evrope.

Nije malo. Ako bi remizirala, Zvezda bi inkasirala 2,51 milion evra u slučaju da Mitjiland ne pobedi ekipu Ludogoreca.

Ako Mitjiland pobedi, a Zvezda prođa kao drugoplasirana, onda bi uzela 1,26 miliona evra, jer se po pola miliona dobija za drugo mesto u grupi i prolaz u šesnaestinu finala i još 210 hiljada evra za nerešen rezultat.

Partizan, shodno rangu takmičenja, može da zaradi manje novca. Crno-beli mogu najdalje do drugog mesta, zbog čega mogu da zarade do 1,1 milion evra.

BONUS VIDEO Koreografija „delija“ protiv Midtjilanda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar