Nikola Jokić
Nikola Jokić ; Foto: Screenshot Youtube Z. Highlights

Nikola Jokić mora da se nosi sa mnogim stvarima koje su javnosti malo poznate ili potpuno nepoznate. Posle meča Denvera i Nju Orleansa (120:114) veću pažnju od maestralne partije Jokića privukao je jedan navijač koji je već okarakterisan kao provokator.

PROČITAJTE JOŠ

Dok je Jokić blistao na parketu sa 39 poena (17/23 iz igre, 0/3 za tri), što mu je rekord sezone, uz 11 skokova i 11 asistencija, te je stigao do 61. tripl-dabl učinka, mnogi su pričali o jednom navijaču sa zastavom Hrvatske.

I to možda ne bi bila vest da on već godinama ne odlazi na utakmice sa namerom da vređa igrače sa prostora bivše Jugoslavije. Naravno, sve sem Hrvata.

On je uporno mahao zastavom Hrvatske, a u prenosu nije mogao da se vidi njegov lik. Ipak, godinama ranije je objavljeno kako zapravo izgleda ovaj čovek, koji se u jednom intervjuu predstavio kao „Mark“.

Zanimljivo da je tokom meča Denvera i Nju Orleansa on imao još jednu zastavu. Bila je ona tamno zelena, a na njoj je pisalo „Southern miss“.

Ne samo da nije prvi put u dvorani, već je po navodima čak ranije tokom 2017. godine svašta vikao srpskom košarkašu.

Uneo i pravu zabunu tada jer je reporterka mislila da je u pitanju srpska zastava (a ne hrvatska), pa je čak nehotice napravila intervju sa provokatorom koji je tada pojasnio da Jokiću viče da je četnik.

O tome je govorio Adam Mares, jedan od autora podkasta Denver Nagetsa.

„Prošle sezone kada je Denver bio u Nju Orleansu, lik sa hrvatskom zastavom je seo iza klupe Nagetsa i vikao rasističke/nacionalističke uvrede Jokiću (čak ga je neko i intervjuisao nakon meča). Izgleda da se vratio da sedi pored klupe Portlanda večeras“, napisao je Mares još 20. aprila 2018. godine, ali se neke stvari očigledno nisu promenile.

Zanimljivo da je snimljen i na meču Nju Orleansa i Portlanda kada je iskoristio priliku da vređa Jusufa Nurkića.

Nikola Jokić
Nikola Jokić ; Foto: Screenshot Youtube
Z. Highlights

BONUS VIDEO Jokićev trener o odlasku u Megu i viziji o Partizanu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar