Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Sportski direktor Fiorentine Danijele Prade sumirao je 2020. godinu, ali i istakao da će Dušan Vlahović biti projekat kluba.

PROČITAJTE JOŠ

„Prošla godina nam može pružiti mnogo u smislu iskustva. Godinu smo zaključili neverovatnom pobedom nad Juventusom u gostima, demonstrirajući veliko srce, a to nam je falilo na prethodnim mečevima. Još uvek nismo spremni za najviše pozicije, ali smatram da zaslužujemo bolje od sadašnjeg plasmana“ rekao je Prade, a prenosi italijanski „Skaj Sport“.

Fiorentina je trenutno tek 14. ekipa prvenstva sa 14 osvojenih bodova, ali ih od 10. pozicije deli samo četiri boda.

Došao je trenutak i za zimski prelazni rok, ali naš napadač nema razloga za brigu. I pored pisanja da bi Arkadijuš Milik ili Kšištof Pjontek mogli da pojačanju „ljubičaste“, klub je odlučio da potpuni fokus bude na Vlahoviću.

„Odluke moramo da donosimo zajedno sa Prandelijem. Odlučili smo da se fokusiramo na mladog centarfora, a to je Vlahović. Dovođenje Milika ili Pjonteka bi možda bilo korisno, ali ne bi bilo fer jer bi ometalo Vlahovićev razvoj. U ekipi postoje neki nesrećni igrači poput Kutronea, koji želi da igra, a mi želimo da mu izađemo u susret tako da ćemo pokušati da nađemo rešenje koje će zadovoljiti obe strane“, objasnio je Prade.

Vlahović je ove sezone igrao na 13 utakmica Serije A i postigao četiri pogotka za Fiorentinu. Trenutno se nalazi u sjajnoj formi jer je pogodio na poslednja tri susreta: u remijima sa Sasuolom (1:1) i Veronom (1:1), te u trijumfu nad Juventusom (0:3).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar