Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Da li je vreme za velike promene u Humskoj?

Milija Babović, poznati srpski biznismen, nekada i član Fudbalskog saveza Srbije i to kao predstavnik uprave Partizana, spreman je za naredni poslovni poduhvat.

Kako Nova.rs saznaje, Babović je vrlo zainteresovan da se nađe na čelu FK Partizan, ali je činjenica da mu je neophodna podrška – svih.

I sa vrha (državnog), i kolega, ali i rivala…

PROČITAJTE JOŠ

Nije tajna da su Milija Babović i Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, u kumovskim odnosima. Poznato je da Terzić godinama u dobrim odnosima s ljudima iz vlasti, da ima njihovu podršku, pa i na taj način može da učestvuje u eventualnom izboru Milije Babovića kojeg je otvoreno podržavao i pre 10 godina da dođe na čelo Fudbalskog saveza Srbije umesto Tomislava Karadžića.

Terzić je tada u intervjuu „Politici“ naveo da ulogu predsednika FSS mora da preuzme uspešan menadžer.

„Na Zapadu je mnogo manje važno ko je predsednik. Znam gotovo sve predsednike u Evropi. Predsednik FS Belgije je neki opštinski referent, holandski Savez vodi advokat, dok je u Danskoj to načelnik policije. Nije važno ko je predsednik, već da li je uspešan menadžer. Lično, smatram da bi Milija Babović bio idealno rešenje za tu funkciju“, rekao je Terzić u aprilu 2013. godine.

Takođe, simptomatično je da su se Terzić i Babović videli i razgovarali pre nešto više od 10 dana, „u poslovnom okruženju“.

Naravno, ne mora da znači da je tema bila crno-bela, ali je vrlo moguće i da jeste.

Dalje bi Baboviću mogla da bude upitna podrška SD Partizan, na čijem čelu se nalazi Ostoja Mijailović. I predsednik SD i KK Partizan je imao ambicije da uđe i u fudbalski klub, ali je za to potrebno mnogo više novčanih sredstava.

Foto: Starsport

Kako bilo, nije nemoguće da konačno dođe kraj verovatno najgoroj upravi u istoriji FK Partizan, jer su predsednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura srozali klub kao niko pre.

Milija Babović nekada je bio i finansijer FK Partizan, čovek blizak bivšem generalnom sekretaru kluba Žarku Zečeviću, a dokazan je i kao uspešan menadžer i vlasnik nekoliko uglednih firmi.

Njegova želja i namera nisu sporni, samo je veliko pitanje da li će na tom putu imati neophodan vetar u leđa, kako bi došlo do promena za kojima Partizan vapi već duže vreme.

Mijatović odjavio Partizan: Otkrio za koju zemlju su vezani njegovi planovi

Rezultati ni u Superligi ni u Evropi nisu zadovoljavajući već godinama unazad, pa su mnogi rešenje videli u Predragu Mijatoviću.

Predrag Mijatović FSS reakcija Piksi Kokeza
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

„Apsolutno je netačno da sam sa bilo kim razgovarao na tu temu, nije mi jasno ko plasira takve neistine. Koliko ja znam FK Partizan ima svog predsednika i svoje rukovodstvo“, rekao je Mijatović Tanjugu.

Otkrio je i za koju su zemlju vezani njegovi planovi.

„U nekoliko navrata sam izjavio da su moji porodični i poslovni planovi vezani za Španiju, bez obzira na veliku ljubav i želju da moj Partizan uvek bude na nivou svoje reputacije, kako na institucionalnom, tako i na sportskom planu. Ovom prilikom želim da stavim tačku na ovu temu i poželim mom Partizanu mnogo sreće i uspeha u narednom periodu“, poručio je Mijatović.

Ivan Golac: Sve izgleda demonski, avetinjski, uništeno…

Ivan Golac, legendarni fudbaler Partizana, ne voli ono što trenutno vidi u Humskoj. Ne sviđa mu se ko vodi klub, iako nikoga nije prozvao po imenu.

„Ovde narod zaboravlja i šta je doručkovao jutros. Ne može narod bez korena i tradicije da prosperira, da ide napred. Žao mi je divne dece i generacije koje nam nestaju. Šta su stranci doneli Partizanu, šta je osvojio sa njima? Moj prvi kontakt bi bio da dođem u Partizan: Svi ste na prodaju, svi – ceo tim. Krećemo od nule, naša deca i dovedeš dva kvalitetna stranca da ih vuče ekipa. Oni se boje toga, ali da bih ja došao morate svi da odete od predsednika do portira.“

BONUS VIDEO Ludo slavlje u Bolonji: Navijači Partizana ljube igrače, usledila i pesma