Zlatan Ibrahimović, prva zvezda Milana sa kojim će Zvezda igrati u Ligi Evrope
Foto: EPA-EFE/CESARE ABBATE

Kuglice su rekle - Milan! Crvena zvezda igraće protiv italijanskog velikana u šesnaestini finala Lige Evrope, odlučeno je žrebom u Nionu.

Kakav će to biti spektakl na stadionu „Rajko Mitić“, a ekipa Dejana Stankovića ugostiće sedmostrukog prvaka Evrope.

Nema sumnje i da mladi stručnjak odlično poznaje italijanskog velikana iz igračkih dana, dok je nosio dres Lacija i Intera, i sada će imati verovatno najveći izazov u trenerskoj karijeri.

PROČITAJTE JOŠ

Na „Marakanu“ stiže Zlatan Ibrahimović! Izuzetno težak zadatak imaće Zvezda protiv trenutnog lidera Serije A.

Milan je prethodnih sezona bio daleko od igara na nivou imena kluba, a ove sezone pod komandom Stefana Piolija igra kao nekad i zauzima vrh tabele Kalča sa 27 bodova, tri više od gradskog rivala Intera – ima osam pobeda i tri remija, bez poraza u 11 kola.

Što se tiče Lige Evrope, roso-neri su bili prvi u H grupi sa 13 bodova (četiri trijumfa, po remi i poraz), u konkurenciji Lila, Sparte iz Praga i Seltika.

Ibra i saigrači dobili su škotskog giganta oba puta, 3:1 u Glazgovu i 4:2 kod kuće, kao i Spartu 3:0 u Milanu i 1:0 u Pragu. Jedino je Lil zaustavio slavni klub i to ga je deklasirao 3:0 na San Siru, dok je u Francuskoj bilo 1:1.

Prva zvezda tima je, naravno, Zlatan Ibrahimović. Čuveni napadač godine ne broji, već samo golove i prvi je strelac Serije A sa 10 pogodaka (koliko je postigao i Kristijano Ronaldo) na svega šest utakmica.

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Pored toga, neponovljivi Šveđanin odigrao je još tri meča u Ligi Evrope i jedan u kvalifikacijama za drugo po jačini evropsko takmičenje, gde je zatresao mrežu Šamroka. Međutim, koliko trese mreže u Kalču, toliko se baš i nije nadavao golova na evropskoj sceni, ali treba reći da je i pauzirao zbog povreda.

Uz Ibru je najzvučnije ime je golman Đanluiđi Donaruma, za koga su predviđali da će biti novi Bufon i koga je u „vatru“ među stative slavnog kluba gurnuo još Siniša Mihajlović kao tinejdžera.

Odbrana bi mogla da bude slabiji deo tima, više nema imena kao što su Maldini, Kostakurta, Kafu, niti napred asova poput Kake, Pirla, Gatuza… Ipak, Milan je uvek Milan, a najbolji defanzivac tima je italijanski reprezentativac Alesio Romanjoli.

Danijel Maldini; Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Vezni red drže 20-godišnji Sandro Tonali, za koga kažu da je novi Pirlo, Hakan Čalhanoglu, Frenk Kesi i Rade Krunić, reprezentativac BiH, momak rođen u Foči koji je za Donji Srem igrao i Superligu.

Tu su i Samu Kastiljeho i Benaser, te novajlija Jens Peter Hauge, koga je Milan doveo posle okršaja sa Bodeom Glimtom, i odmah je zablistao i u dresu roso-nera.

Što se tiče same ofanzive, društvo neprikosnovenom Ibrahimoviću prave Hrvat Ante Rebić, talentovani Portugalac Rafael Leao i Braim Dijas (došao iz Reala), a šansu dobija i Danijel Maldini, sin legende fudbala i dugogodišnjeg kapitena Paola Maldinija.

Ko god da nosi dres sedmostrukog prvaka Evrope, to je Milan, i jasno je da će Zvezda imati pakleno težak zadatak protiv rivala sa kojim je toliko puta vojevala u trofejnoj prošlosti.

TIM MILANA

Golman: Donaruma, Tatarušanu;

Odbrana: Kalabrija, Dalo, Romanjoli, Konti, Ernandez, Kalulu, Kjar, Musačio, Duarte, Gabija;

Sredina terena: Benaser, Kastiljeho, Tonali, Čalhanoglu, Hauge, Krunić, Selemakers, Kesi;

Napad: Ibrahimović, Rebić, Leao, Dijas, Maldini, Kolombo.

Trener: Stefano Pioli

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar