Foto: EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI

Fudbaleri Milana pobedili su Romu sa 2:1 u meču 24. kola italijanske Serije A i vratili su se trijumfima posle četiri utakmice.

„Rosoneri“ su se uzdigli posle dva remija sa Crvenom zvezdom u Ligi Evrope, ali i dva poraza, najpre od Specije, a onda i od direktnog konkurenta za titulu – Intera.

PROČITAJTE JOŠ:

Ceh je platila Roma u meču u kom je sve prštalo od duela na oba kraja terena i tempa. U dinamičnom meču, igra se stalno selila sa jedne na drugu stranu, a oba tima su šutirala.

Golman Rome Pau Lopez se u jednom periodu osećao kao na strelištu zbog čak 14 šuteva u okvir njegovog gola. Nisu dužni ostajali ni igrači Rome koji su, kako se meč bližio kraju, sve više pretili i Đanluiđiju Donarumi.

Već u prvih deset minuta Milanu su poništena dva gola zbog ofsajda. Prvo je Fikajo Tomori bio precizan, zatim i Zlatan Ibrahimović.

Foto: EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI

Lopez je mogao da primi prvi gol osle greške iz koje je Ibrakadabra probao da ga savlada petom i srećom po Romu – promašio.

Frank Kesi je postigao vodeći gol za Milan u 43. minutu sa bele tačke, Roma je izjednačila u 50. minutu pogotkom Džordana Veretua.

Francuzu je ostavljeno previše prostora na ivici šesnaesterca sa leve strane posle dodavanja Leonarda Spinacole, i odatle je opalio precizan udarac u malu mrežu za 1:1.

Foto: EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI

Ante Rebić je samo osam minuta kasnije izveo sjajan okret posle asistencije Aleksisa Selmakersa i iz okreta je šutirao precizno i oštro za nemoćnog Lopeza i konačnih 2:1.

Roma je pred kraj imala nekoliko šansi da šokira „rosonere“ čija je odbrana izgubila koncentraciju, ali je „vučici“ falilo i malo sreće, naročito kod pokušaja Mhitarijana u finišu utakmice.

Milan je pobedu platio skupo, jer je tokom meča u 56. minutu izašao Zlatan Ibrahimović, prinudno zbog povrede, ubrzo je izašao i Rebić u 67. minutu a zamenio ga je Krunić.

Foto: EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI

Rade je u jednoj situaciji sa velike udaljenosti probao da lobuje Lopeza, nije mu pošlo za rukom, ali je Milan upisao vredan trijumf.

„Rosoneri“ sada imaju 52 boda na drugom mestu tabele Serije A, vodeći Inter ima 56, dok je Roma petoplasirana sa 44 boda.

Serija A, 24. kolo:

Roma – Milan 1:2 (0:1)

(Veretu 50 – Kesi 43, Rebić 58)

Sampdorija – Atalanta 0:2 (0:1)

(Malinovski 40, Gosens 70)

Inter – Đenoa 3:0 (1:0)

(Lukaku 1, Darmijan 69, Sančez 79)

Udineze – Fjorentina 1:0 (0:0)

(Nestorovski 86)

Krotone – Kaljari 0:2 (0:0)

(Pavoleti 56, Žoao Pedro 60p)

Napoli – Benevento 2:0 (1:0)

(Mertens 34, Di Lorenco 66)

Subota

Specija – Parma 2:2 (0:2)

(Gjasi 52, 72 – Karamo 17, Ernani 25)

Bolonja – Lacio 2:0 (1:0)

(Mbaj 19, Sansone 64)

Verona – Juventus 1:1 (0:0)

(Barak 77 – Ronaldo 49)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar